cheesecake

Το λαχταράτε στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων αλλά σας φαίνεται βουνό να το φτιάξετε στο σπίτι με δικά σας υλικά; Δεν είναι! Όσο περίτεχνο και αν φαίνεται το cheesecake φράουλα, στην απλή εκδοχή του που δεν απαιτεί ψήσιμο, φτιάχνεται εύκολα και μάλιστα με λίγα σχετικά υλικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι μπόλικος χρόνος, για να παγώσει η κρέμα. Μήπως να ξεπεράσετε τα «δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω» και να βάλετε ευθύς αμέσως την ποδιά σας;

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το βελούδινο strawberry cheesecake

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 600 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη

  • 1 κεσεδάκι φρέσκες φράουλες
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα αλάτι

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε

  • Για τη μπισκοτένια βάση: σε ένα χαμηλό ταψάκι 23 εκ. με αποσπώμενη βάση τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι, τα ρίχνετε σε ένα μπολ και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα μπισκότα από το βούτυρο. Τα ρίχνετε στο ταψάκι και τα πιέζετε καλά με ένα κουτάλι, ώστε να δημιουργήσετε μία λεία βάση. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Για την κρέμα: χαράσσετε κάθετα το κλωναράκι βανίλιας και ξύνετε με το πίσω μέρος του μαχαιριού τους σπόρους του. Τους αφήνετε στην άκρη.
  • Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να πήξει και να σχηματίσει απαλές «κορυφές».
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε για δύο λεπτά το τυρί-κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τους σπόρους βανίλιας (αρχικά θα είναι ένα μαλακό μείγμα, στη συνέχεια θα πήξει, μετά θα γίνει λεπτόρρευστο και ύστερα παχύρρευστο ξανά.)
  • Ρίχνετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μπολ με το μείγμα του τυριού και «διπλώνετε» με ελαφριές κινήσεις, ώστε να αναμειχθεί με το μείγμα αυτό. Η υφή που πρέπει να έχει η τελική κρέμα είναι τόσο σφικτή, ώστε το μείγμα να μην πέφτει από ένα αναποδογυρισμένο κουτάλι. Αν δεν έχει αυτήν την υφή, συνεχίζετε να ανακατεύετε.
  • Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και απλώνετε την κρέμα προσέχοντας να μη σχηματιστούν φουσκάλες αέρα. Λειαίνετε την επιφάνεια με μία σπάτουλα και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
  • Για την επικάλυψη: σε ένα μίξερ, χτυπάτε τις φράουλες και το κορν φλάουρ. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε τις φράουλες να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει μαρμελάδα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  • Βγάζετε το cheesecake φράουλα από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε, το περιχύνετε με τη μαρμελάδα φράουλας (που έχει κρυώσει καλά) και σερβίρετε.

Είδατε που τελικά το strawberry cheesecake δεν είναι πυρηνική επιστήμη; Φήμες λένε πως πιάσατε ήδη μπολ και μίξερ! Καλή επιτυχία.