pancakes 2

Ένα θρεπτικό γλυκό πρωινό με σπιτική πραλίνα! Η βάση τη κρέπας στηρίζεται στο ολικής άλεσης βιολογικό σιτάρι του Τραχαχανάκη με βιολογικά φρούτα. Μια κρέπα γεμάτη φυτικές ίνες, βιταμίνη C, A και φυλλικό οξύ οι οποίες συμπληρώνονται ισορροπημένα από τις πρωτεΐνες του αυγού αλλά από και τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιόλαδου. Τα φουντούκια και το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με το κακάο αποδίδουν ένα αντιοξειδωτικό φορτίο στο γεύμα, κάνοντάς το πυκνά θρεπτικό, χορταστικό και ιδανικό για το ξεκίνημα της ημέρας.

krepes 2

ΥΛΙΚΑ

Για τον χυλό

  • 220γρ. γάλα
  • 60γρ Τραχαχανάκης, βιολογικός τραχανάς με φρούτα
  • 2 αυγά
  • 30ml ελαιόλαδο
  • Μισή κ.γ. ζάχαρη
  • 1/3 κ.γ. αλάτι

 

Για την πραλίνα

80γρ. φουντούκια

40ml ελαιόλαδο

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Father and son

30γρ. σοκολάτα

1 μπανάνα

3 κ.σ. κακάο

5 κ.σ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέστε πολύ καλά στον πολυκόφτη τον Τραχαχανάκη με φρούτα. Στη συνέχεια, αναμείξτε τον με τα υπόλοιπα υλικά και ετοιμάστε τις κρέπες. Σε χαμηλή φωτιά σε ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε με την βοήθεια μιας κουτάλας το μείγμα κρέπας και απλώστε το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια περιστρέφοντας το τηγάνι με το χέρι σας. Ψήστε για 2’ από κάθε πλευρά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε την πραλίνα πολτοποιώντας σε ένα πολυκόφτη αρχικά τα φουντούκια με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να δημιουργηθεί η πραλίνα. Σερβίρετε τις κρέπες απλώνοντας προαιρετικά σε καθεμία λίγη απ’ την πραλίνα. Γαρνίρετε, αν θέλετε, με κομματάκια μπανάνας ή φράουλας.