Σπάστε τη μελαγχολία των φθινοπωρινών απογευμάτων με μια ασχολία εξαιρετικά χαλαρωτική για τους μεγάλους και πολύ διασκεδαστική για τους μικρούς. Προμηθευτείτε αρκετά οικολογικά χάρτινα καλαμάκια, μαζί με κόλλες, ψαλίδια, χαρτόνια και όποια διακοσμητικά σας βρίσκονται στο σπίτι και ξεκινήστε τις καλλιτεχνίες.

Ο άνθρωπος νυχτερίδα πετάει στο σαλόνι μας

Όμως δεν βγαίνει μόνο νύχτα! Βγαίνει και τα απογεύματα που η έμπνευση της οικογένειας οργιάζει! Σχεδιάστε τα φτερά της νυχτερίδας σε ένα μαύρο χαρτόνι σύμφωνα με το σχήμα της φωτογραφίας (δημιουργώντας ένα κενό στη μέση) και κόψτε τα. Περάστε από μέσα το καλαμάκι και έτοιμοι οι μυστηριώδες bat επισκέπτες σας.

Μια κατασκευή, χίλιες λέξεις

Δεν λένε ότι η τέχνη είναι έκφραση; Είναι και στην κυριολεξία! Ενώστε τα καλαμάκια έτσι ώστε να σχηματίσετε γράμματα, λέξεις και προτάσεις και να εκφράσετε οπτικά το μήνυμα που θέλετε να μοιραστείτε ως οικογένεια. Για να μοιραστείτε το μήνυμά σας με το «κοινό», μπορείτε να κολλήσετε τα γράμματα σε ένα κάδρο και να το κρεμάσετε στον τοίχο όπου θα το θαυμάζουν οι καλεσμένοι σας.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

new parents

Καλλιτεχνικός στόχος επετεύχθη

Αρκεί να χρησιμοποιήσετε τα σωστά βελάκια: αυτά που θα φτιάξετε από οικολογικά καλαμάκια τοποθετώντας στη μία άκρη το φτέρωμα από χαρτόνι και στην άλλη μια καρδιά (βλ. φωτογραφία), για να δείξετε την αγάπη σας στο DIY crafting.

Πες το αφηρημένο και είναι πετυχημένο

Ποιος είπε ότι το έργο σας πρέπει να έχει συγκεκριμένο σχήμα, μοτίβο η θέμα; Φτιάξτε ό, τι βάλει ο νους και η φαντασία σας ενώνοντας τα καλαμάκια με όποιον τρόπο θέλετε. Μια καλή ιδέα, είναι να τα κολλήσετε με αύξουσα ή φθίνουσα πορεία ώστε να σχηματίσετε ένα ενδιαφέρον εικαστικό, όπως για παράδειγμα, αυτό της φωτογραφίας, εμπλουτίζοντας το έργο σας με έξτρα διακοσμητικά στοιχεία.

Τις παραπάνω ή άλλες, δικής σας έμπνευσης…  όποιες κατασκευές με καλαμάκια και αν επιλέξετε, φροντίστε να χαρείτε τη διαδικασία με την καρδιά σας, περνώντας ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Γιατί πάνω από τα πετυχημένα ή μη έργα με καλαμάκια είναι τα χαρούμενα παιδάκια!