Tacos chicken

Μια άλλη νόστιμη πρόταση για το κοτόπουλο και μια επιλογή που μπορεί να αποτελέσει ένα θρεπτικό σπιτικό μεξικάνικο γεύμα για όλη την οικογένεια. Τα σπιτικά tacos από Τραχαχανάκη με λαχανικά αυτομάτως ανεβάζουν τη θρεπτική αξία των tacos γεμίζοντάς τα με φυτικές ίνες, Β βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Οι φυτικές πρωτεΐνες του Τραχαχανάκη συμπληρώνονται από τις ζωικές πρωτεΐνες του κοτόπουλου, του γιαουρτιού και του τυριού. Εκτός της πληθώρας των βιταμινών, το γεύμα συμπληρώνεται με βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά και φαινόλες από το avocado και το ελαιόλαδο.

ΥΛΙΚΑ

  • 160γρ. Τραχαχανάκης, βιολογικός τραχανάς με λαχανικά, αλεσμένος
  • 90γρ. αλεύρι
  • 130ml νερό
  • 1/4 αλάτι

 

Για τη γέμιση

  • 1 στήθος (250γρ.), κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ.γ κύμινο σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ κόλιανδρος σε σκόνη
  • 6τμχ. τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

school lunch

Για το σερβίρισμα

 

Προαιρετικά

  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
  • 100γρ. τυρί τριμμένο
  • 100γρ. γιαούρτι
  • Φρέσκος κόλιανδρος
  • Μοσχολέμονο (λάιμ)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέστε στον πολυκόφτη τον Τραχαχανάκη με λαχανικά και αναμείξτε τον με το αλεύρι. Προσθέστε το νερό και το αλάτι και ζυμώστε καλά. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίξτε το ζυμάρι σε πολύ λεπτό φύλλο και με ένα κυκλικό κουπ πατ,δημιουργήστε στρογγυλά σχήματα-πιτάκια. Ψήστε το καθένα από αυτά για 1’  από την κάθε πλευρά, αρχικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και αμέσως μετά σε άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση. Σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο τα τοματίνια και τα μπαχαρικά. Γεμίστε τα πιτάκια και σερβίρετε τα tacoς με υλικά της αρεσκείας σας.