Μετά τις πρώτες στέρεες τροφές, τι; Η διατροφή μετά το 12ο μήνα, στην πράξη. Ένα Online σεμινάριο με τον διατροφολόγο μας!
vegetable skewers

«Μπάμιες; Μπλιαχ!» Αν η φράση αυτή σας θυμίζει το καλοκαιρινό ρεπερτόριο των παιδιών σας, μην απογοητεύεστε. Υπάρχει τρόπος να τα κάνετε να αγαπήσουν τα γνωστά καλοκαιρινά φαγητά. Με μικρές παραλλαγές στις κλασικές συνταγές, θα τα κάνετε να λένε «γεμιστά» και να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Στις μπάμιες πανέ λέμε ναι!

Υλικά:

  • 2 κούπες μπάμιες κομμένες σε μπουκίτσες
  • 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 κούπα τριμμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180o C.
  • Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί.
  • Ρίχνετε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου (αν βάλετε) και τη μισή από την πάπρικα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε την τριμμένη ψίχα ψωμιού, την υπόλοιπη πάπρικα και το πιπέρι.
  • Βουτάτε κάθε κομμάτι της μπάμιας πρώτα στο κουρκούτι και μετά στο μείγμα με την ψίχα ψωμιού.
  • Τοποθετείτε τις μπάμιες στη λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 20΄, ώσπου να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

 

Μακαρονογεμιστά σούπερ λαχταριστά

Υλικά:

  • 4 ντομάτες
  • 100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κ.σ βασιλικός
  • 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζετε τις ντομάτες όπως στα κλασικά γεμιστά: κόβετε οριζόντια το πάνω μέρος αφήνοντας ένα «καπάκι», αφαιρείτε το εσωτερικό με ένα κουταλάκι και το κρατάτε στην άκρη να το χρησιμοποιήσετε στη γέμιση.
  • Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι και το βγάζετε 1-2΄ νωρίτερα από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία γιατί θα ψηθεί και στον φούρνο. Στη συνέχεια το σουρώνετε.
  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το εσωτερικό της ντομάτας με τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και τα καρέ μοτσαρέλας και προσθέτετε τα ζυμαρικά.
  • Αλατίζετε ελαφρά τις ντομάτες και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  • Γεμίζετε τις ντομάτες μέχρι πάνω με το μείγμα του μακαρονιού, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50΄.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για λίγα λεπτά ακόμη.

 

Σουβλάκι μπριάμ ή αλλιώς το ξυλάκι που κάνει τη διαφορά

Υλικά: (για 6 σουβλάκια περίπου)

  • 2 μελιτζάνες χωρίς τη φλούδα κομμένες σε κύβους
  • 12 ντοματίνια
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κομμάτια που να κρατιούνται στο ξυλάκι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια που να κρατιούνται στο ξυλάκι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλατοπίπερο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 6 ξυλάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα ταψί ψήνετε όλα τα λαχανικά μαζί με το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά να μη μαλακώσουν υπερβολικά, ώστε να στέκονται στο ξυλάκι.
  • Περνάτε εναλλάξ μέσα από κάθε ξυλάκι το ντοματίνι, την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι.

Λίγο εναλλακτικά, λίγο διαφορετικά και πολύ «ψηστικά» αυτά τα καλοκαιρινά φαγητά για παιδιά. Έτσι εξηγείται που οι μικροί γευσιγνώστες όρμησαν ήδη στην κουζίνα!

SensiTeeth Kids

Στοματική Υγιεινή για τα πιο όμορφα δοντάκια!

Γνωρίστε τη σειρά παιδικής στοματικής υγιεινής που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φροντίδα των παιδιών για να έχουν τα πιο καθαρά δοντάκια, πατώντας εδώ.

illustration man typing on laptop
Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Superior ιδέες!