Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Καθαριότητα σπιτιού & παιδιά: Λύσεις για τέλειο σπίτι!

Μπορεί οι «μικροί κατακτητές» της οικογένειάς σας να αφήνουν καθημερινά το αποτύπωμα της «επεκτατικής τους δράσης» στον καναπέ, τις κουρτίνες, τα τζάμια και τους τοίχους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα αφήσετε το σπίτι σας να γίνει σωστό αχούρι. Ανάμεσα στον «χειρουργικά αποστειρωμένο» και τον «ανελέητα βομβαρδισμένο» χώρο, υπάρχουν και ενδιάμεσα στάδια. Σε αυτά ακριβώς μπορείτε να φτάσετε, εφαρμόζοντας έξυπνες καθημερινές συμβουλές για όσο γίνεται πιο καθαρό και συγυρισμένο σπίτι.

 

Θυμώσατε με τη βρωμιά; Ξίδι!

Ένα μπουκαλάκι ξίδι είναι η σωτήρια λύση που χρειάζεστε για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα (και χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών που συχνά βρίσκονται σε προϊόντα καθαρισμού και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή ή να εισπνέονται από παιδιά) τους απρόοπτους λεκέδες, χωρίς να χάνετε την ψυχραιμία σας.

Χρησιμοποιήστε το ξίδι για να:

  • αφαιρέσετε τους λεκέδες από μπογιά που άφησαν οι μικροί σας Πικάσο στους τοίχους
  • απομακρύνετε τις κολλημένες τσίχλες από την κουρτίνα, τον καναπέ και οποιοδήποτε ύφασμα (ξύστε την τσίχλα από το ύφασμα και μετά τρίψτε το σημείο με ζεστό νερό γεμάτο λευκό ξίδι)
  • διώξετε τις δαχτυλιές από τους καθρέπτες
  • καθαρίσετε/γυαλίσετε/απολυμάνετε/ φρεσκάρετε από τις δυσάρεστες μυρωδιές τα χαλιά και τις μοκέτες που ταλαιπώρησαν οι μικροί σας εξερευνητές.

Για ευκολία, τοποθετήστε ένα μπουκαλάκι ξίδι αναμεμιγμένο με νερό στο μπάνιο, την κουζίνα και τα υπνοδωμάτια και χρησιμοποιήστε το κάθε φορά που χρειάζεται για την καθαριότητα του σπιτιού σας.

 

Επιχείρηση σκούπα ή… σκουπάκι;

Ποιος μπορεί να βάζει ηλεκτρική σκούπα χίλιες εκατόν τριάντα δύο φορές τη μέρα; Σίγουρα όχι εσείς που τρέχετε καθημερινά με δουλειές και υποχρεώσεις, όπως απαιτεί η ζωή με παιδιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα ψίχουλα πρέπει να κάνουν πάρτι στο πάτωμα του σπιτιού σας. Ένα μικρό ηλεκτρικό σκουπάκι είναι η ευέλικτη λύση που ζητάτε για εξπρές καθαριότητα του σπιτιού, κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη.

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

KIDS DOING CRAFTS

Ενός λεπτού… φυγή

Κι όμως, η ακαταστασία φεύγει σε 60 μόλις δευτερόλεπτα! Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε το σπίτι τακτοποιημένο, είναι να ολοκληρώσουμε σε ένα λεπτό μικρές δουλειές. Ταξινομήστε τα μπλοκ ζωγραφικής των παιδιών, βάλτε τα παιχνίδια τους στο κουτί αποθήκευσης, καθαρίστε το γάλα που έπεσε στο πάτωμα, κάντε γενικά οτιδήποτε παίρνει αυστηρά ένα μόνο λεπτό. Τακτοποιώντας πολλά μικρά πράγματα μέσα σε σύντομο διάστημα, δεν «μαζεύονται» οι δουλειές και εξασφαλίζετε σε μεγάλο βαθμό την επιθυμητή καθαριότητα και τάξη του σπιτιού.

 

Λύση που σας ήρθε κουτί

Τα άδεια κουτιά των παπουτσιών ή οι συσκευασίες από τα αγαπημένα δημητριακά των παιδιών σας μπορούν να γίνουν οι πιο πρακτικοί και οικονομικοί βοηθοί για ένα τακτοποιημένο σπίτι. Τυλίξτε τα με πολύχρωμα χαρτιά ή ζητήστε από τα παιδιά να τα βάψουν με μαρκαδόρους και τέμπερες, τοποθετήστε τα σε κομβικά σημεία στο σπίτι (π.χ. σε ένα άδειο ράφι στο χολ) και χρησιμοποιήστε τα ως θήκες για τα πράγματα που χρησιμοποιείτε εσείς και τα παιδιά πιο συχνά στην καθημερινότητα (π.χ. κλειδιά, σχολικά τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, λούτρινα παιχνίδια κ.λπ.).

 

Ένας για όλους και όλοι για έναν… καθαρό χώρο

Η καθαριότητα και η τάξη του σπιτιού δεν είναι δουλειά μόνο της μαμάς ή/και του μπαμπά. Όσο πιο νωρίς μάθετε στα παιδιά την αξία του να συνεισφέρουν καθημερινά στο νοικοκυριό τόσο πιο γρήγορα θα δείτε το σπίτι σας καλοσυγυρισμένο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να καθιερώσετε τον κανόνα «Βρώμικο τραπέζι, δεν παίζει!» εξηγώντας σε όλα τα μέλη της οικογένειας ότι καθημερινά, μετά από κάθε γεύμα, καθένας πρέπει να σηκώνει το πιάτο του και να το τοποθετεί στον νεροχύτη (ή στο πλυντήριο πιάτων, αφού το ξεπλύνει) και να υπάρχει εναλλάξ ένα άτομο από την οικογένεια που θα αναλαμβάνει να καθαρίσει το τραπέζι από τα υπολείμματα του γεύματος.

 

Ακόμη κι αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές όμως, μην ξεχνάτε ότι οι προσδοκίες σας πρέπει να είναι ρεαλιστικές, όταν ζείτε σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά. Στοχεύετε σε μία οργάνωση και τάξη στο πλαίσιο του εφικτού. Μέτρον άριστον αλλά σίγουρα όχι… ακαθάριστον.

Sensitive Kids

H υπεροχή είναι στην απλότητα!

Γνωρίστε την ολοκληρωμένη σειρά για την καθημερινή περιποίηση της παιδικής επιδερμίδας πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ 5 ΠΑΙΔΙΑ…ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ!

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!