chips

Κρατς. Ο μαγικός ήχος που επιβεβαιώνει πως τα πατατάκια σας είναι σούπερ τραγανά, όπως πρέπει να είναι τα πατατάκια που σέβονται τον εαυτό τους. Ακόμη και αν είναι χειροποίητα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και θα ακούσετε οικογενειακώς τον ήχο που περιμένετε.

Υλικά:

  • 8 πατάτες με τη φλούδα τους
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • 2 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα peeler.
  • Τις ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένετε πάρα πολύ καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε να φύγει το άμυλο.
  • Τις απλώνετε σε διπλό απορροφητικό χαρτί ή μια πετσέτα και τις κλείνετε μέσα στο χαρτί ή την πετσέτα, πιέζοντάς τες, για να στραγγίξουν πολύ καλά.
  • Βάζετε το τηγάνι με το ηλιέλαιο στη φωτιά.
  • Τηγανίζετε σε δόσεις τις πατάτες για λίγα λεπτά. Δεν θέλετε να τις τηγανίσετε πλήρως αλλά να γίνουν τραγάνες.
  • Κάθε δόση που βγάζετε από το τηγάνι, τη στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζετε τα πατατάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη ρίγανη και ανακατεύετε ξανά.
  • Μεταφέρετε τα πατατάκια σε ένα ταψί και ψήνετε για 10-15΄, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ποια λάθη κάνουν τα σπιτικά πατατάκια να μην είναι τραγανά;

  • Το ακανόνιστο ή το χοντρό κόψιμο. Γι’ αυτό, το μυστικό είναι να κοπούν όλες οι ροδέλες ομοιόμορφα με ένα peeler.
  • Το πολύ άμυλο. Εξ’ ου και το σχολαστικό πλύσιμο σε πολλούς γύρους.
  • Η υγρασία. Τα τραγανά πατατάκια πριν μπουν στο τηγάνι με το καυτό λάδι πρέπει να είναι πολύ καλά στραγγισμένα.

Τα υπέροχα σπιτικά πατατάκια σας συνοδεύονται τέλεια με… καναπέ, ταινιούλα, χουζούρι και chill out απογεύματα για όλη την οικογένεια.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

paixnidi diastima