choco ice cream

Μάτια θα γουρλώσουν, σάλια θα τρέξουν, στόματα θα ανοίξουν! Λογικό. Με τόσο λαχταριστό σπιτικό παγωτό που θα ετοιμάσετε στα παιδιά, δεν θα μπορούν να συγκρατήσουν τη χαρά τους! Ούτε και εσείς όμως θα συγκρατήσετε τη δική σας, γιατί θα φτιάξετε το παγωτό πανεύκολα χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς ατέλειωτους γύρους «χτυπήματος» και ψύξης.

Βανίλια μοσχομυρωδάτη γιατί σαν το κλασικό δεν έχει

Υλικά:

  • 2 κλωναράκια βανίλιας
  • 500 ml πλήρης κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγών

Εκτέλεση:

  • Ανοίγετε με ένα μαχαίρι τα κλωναράκια βανίλιας, βγάζετε τους σπόρους από το εσωτερικό τους και τους αφήνετε στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τα κλωναράκια της βανίλιας και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους καλά και ρίχνετε αργά και σταδιακά μέσα στο μπολ το καυτό μείγμα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα κλωναράκια βανίλιας ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αβγά από το ζεστό μείγμα.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ περνώντας το από μία σήτα και προσθέτετε τους σπόρους της βανίλιας.
  • Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα δοχείο με καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.

Επειδή η συνταγή δεν περιέχει γάλα, το παγωτό δεν θα αποκτήσει κομμάτια πάγου άρα δεν χρειάζεται χτύπημα στο ενδιάμεσο.

 Φραουλένιο σορμπέ δροσερό και φοβερό

Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 80 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  • Ρίχνετε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό μπολ, το κλείνετε με καπάκι και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  • Βγάζετε το μείγμα από την κατάψυξη το ξαναρίχνετε στο μπλέντερ και χτυπάτε μια ακόμη φορά, μέχρι να διαλυθούν τα κομμάτια πάγου. Όσο χτυπάτε, το μείγμα θα αποκτά σταδιακά πιο ανοιχτό χρώμα.
  • Έτοιμο για σερβίρισμα το σορμπέ σας!

 

Σοκομπανάνα γιάμι γιάμι

Υλικά:

  • 2μπανάνεςψιλοκομμένεςσε ροδέλες
  • 1κ.σ. κακάο σε σκόνη (με ζάχαρη ή χωρίς)

Εκτέλεση:

  • Tοποθετείτε τις ψιλοκομμένες σε ροδέλες μπανάνες σε μία λαδόκολλα και τις βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Τις αφαιρείτε από την κατάψυξη και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ προσθέτοντας και το κακάο.
  • Αν προτιμάτε μαλακή βελούδινη υφή, σερβίρετε το παγωτό αμέσως. Διαφορετικά, το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον, για να «σφίξει» και άλλο.

Με τόσο λαχταριστό παγωτό για παιδιά, η ερώτηση στο τέλος της σεζόν δεν θα είναι «πόσα παγωτά έφαγες αυτό το καλοκαίρι;» αλλά «πόσο τέλειο ήταν αυτό το σπιτικό παγωτό;». Τα αγγελούδια σας θα ξέρουν σίγουρα την απάντηση!