beletsi lake

«Πού να πάμε αυτήν την Κυριακή;». Εσείς που βαρεθήκατε τις οικογενειακές βόλτες στα γνωστά λημέρια της πόλης και θέλετε να ζήσετε τη χαρά του ανεξερεύνητου, χωρίς όμως να περάσετε όλη την Κυριακή στο αυτοκίνητο, μόνο παραπονεμένοι δεν θα μείνετε. Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, σας περιμένουν πέντε εκπληκτικά μέρη που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Λίμνη Μπελέτσι: η νεράιδα του βουνού

Στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 600 μέτρων, στην περιοχή της Ιπποκρατείου Πολιτείας, βρίσκεται μία λίμνη με αέρα Αλπικό και θέαμα… εκπληκτικό. Η τεχνητή λίμνη Μπελέτσι (πήρε το όνομά της από την ομώνυμη κορυφή της Πάρνηθας) είναι αυτό το φυσικό τοπίο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους: πράσινα νερά που ανταμώνουν με πράσινα πεύκα, πλατάνια και βελανιδιές, χαριτωμένες χελώνες και πάπιες, η φύση στα καλύτερά της και η εκδρομή σας επίσης.

Καταρράκτης Βαλανάρη: η δύναμη της πλαγιάς

Δεν χρειάζεται να φτάσετε μακριά για να δείτε καταρράκτες να ξεχειλίζουν ομορφιά. Σε μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεστε στην περιοχή Ντράφι Πεντέλης και ατενίζετε το συγκλονιστικό θέαμα του Καταρράκτη Βαλανάρη. Ανάλογα με τις βροχοπτώσεις, μπορεί να συναντήσετε έναν μεγάλο καταρράκτη ή δυο μικρότερους και αν είστε τυχεροί και πέσετε σε ηλιόλουστη μέρα, οι αντανακλάσεις του φωτός στα νερά θα είναι όαση για τα μάτια σας, απ’ ό, τι λένε όσοι τις αντίκρισαν με τα δικά τους.

Υμηττός: τα μονοπάτια της αναζωογόνησης

Μικροί και μεγάλοι πεζοπόροι, φορέστε τα αθλητικά σας και ετοιμαστείτε για μια απόδραση από τις λίγες στις πλαγιές του Υμηττού. Μία εύκολη διαδρομή που προτιμούν συνήθως οι επισκέπτες με παιδιά είναι αυτή που ξεκινάει από τη θέση  «Καλοπούλα», και καταλήγει στον λόφο των Ταξιαρχών όπου βρίσκεται το Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Καισαριανής. Αγριελιές, βελανιδιές και κυπαρίσσια θα σας χαρίσουν απλόχερα τη σκιά τους ενώ η θέα της Αττικής (διαφορετική σε κάθε στροφή) θα σας κόψει την ανάσα.

Βραυρώνα: η αρμονία της φύσης και η ηχώ της ιστορίας

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

woman bodycare

Συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Και βόλτα στον ονειρεμένο υγρότοπο της Αρχαίας Βραυρώνας που σχηματίζεται στις εκβολές του Ερασίνου ποταμού και εκπαιδευτικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τον Ναό της Αρτέμιδος και την επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής. Μάθετε για τα πουλιά και τα αμφίβια που ζουν ανάμεσα στα δέντρα τον βάλτο, για τα φυτά που φυτρώνουν στην περιοχή, για τη λατρεία της Θεάς της Φύσης… Και όλα αυτά, μόλις 30 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Σπήλαιο Παιανίας: η μαγευτική γλυπτική

Σταλαγμίτες και σταλακτίτες να σχηματίζουν δράκους, πριγκίπισσες, άμαξες και ό,τι άλλο βάλει η ζωηρή φαντασία των παιδιών. Το σπήλαιο της Παιανίας, γνωστό και ως Κουτούκι, είναι η τέλεια ιδέα για βόλτα με τους μικρούς σας εξερευνητές που πάντα γοητεύονται από το μυστήριο. Οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί και οι αντανακλάσεις που σχηματίζονται στο εσωτερικό του σπηλαίου και το υποβλητικό τοπίο των διαδρομών θα κάνουν τα αγγελούδια σας να πουν με μια φωνή πως είναι πιο επική βόλτα που τα πήγατε ποτέ!

 

Η Κυριακή πλησιάζει. Διαλέξτε μέρος, φτιάξτε πρόγραμμα και σακίδια αλλά… μη μαρτυρήσετε από τώρα τον προορισμό στα παιδιά. Η χαρά της έκπληξης είναι ασύγκριτη, πώς να το κάνουμε;