Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Με τι απορρυπαντικό να πλύνω τα ρούχα του μωρού;

baby sleeping on laundry

Διαλεγμένα με τόση αγάπη, τα ρουχαλάκια του μωρού μας χρειάζονται για αρκετό καιρό ιδιαίτερη φροντίδα. Το βρεφικό δέρμα, ως πιο λεπτό και ευαίσθητο, έχει μειωμένη άμυνα απέναντι στις χημικές ουσίες και είναι εκτεθειμένο σε αλλεργίες, ερεθισμούς και δερματίτιδες. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για να το προστατεύσετε είναι το σωστό πλύσιμο των ρούχων του. Να λοιπόν πώς πρέπει να χειριστείτε τη λιλιπούτεια μπουγάδα:

  • Να επιλέγετε προϊόντα καθαρισμού που απευθύνονται σε βρεφικές ηλικίες. Αν είναι να χρησιμοποιήσετε άλλο απορρυπαντικό, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι δερματολογικά ελεγμένο. Προτιμήστε υγρό απορρυπαντικό, ειδικά σχεδιασμένο για βρεφικά ρούχα με ουδέτερο pH και υποαλλεργική σύνθεση.
  • Μέχρι την ηλικία των έξι μηνών όλα τα βρεφικά ρούχα χρειάζονται «αποστείρωση» για να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί. Οπότε σίγουρα το πλύσιμο των ρούχων τουμωρού πρέπει να γίνεται στους 60 ή ακόμα στους 90 βαθμούς. Μετά το στέγνωμα, τα σιδερώνετε μέσα έξω, με πολύ ατμό!
  • Πλένετε κάθε καινούργιο ρούχο που αγοράζετε πριν το φορέσει το μωρό σας, όσο καθαρό και φρεσκοπλυμένο κι αν φαίνεται. Επίσης πλένετε τα ρούχα που σας χάρισαν, ακόμα κι αν σας διαβεβαιώνουν ότι είναι πλυμένα!
  • Τους πρώτους έξι μήνες αςμη χρησιμοποιείτε μαλακτικό, αν δείτε ότι το μωρό σας έχει ευαίσθητο δέρμα, καθώς έχουν καταγραφεί συχνά αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Επειδή ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά προϊόντα, πλύνετε ταβρεφικά ρουχαλάκια σε διαφορετική πλύση από αυτά της υπόλοιπης οικογένειας.
  • Μετά τους έξι μήνες και αν το παιδί σας δεν δείχνει να έχει δερματικά προβλήματα, μπορείτε να πλένετε και στους 40 βαθμούς, αλλά με διπλό ή τριπλό ξέβγαλμα.
  • Για τους επίμονους λεκέδες, από κρέμες, σάλτσες κ.λ.π, δοκιμάστε πρώτα να πλύνετε το ρούχο τοπικά στο χέρι και χρησιμοποιείστε ένα πρόγραμμα πρόπλυσης. Να ξέρετε ότι ορισμένοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από τα βρεφικά-παιδικά ρούχα και θα σας θυμίζουν πάντα τις πρώτες προσπάθειες για να το ταΐσετε ή για να φάει μόνο του!
  • Μετά το σιδέρωμα, πριν βάλουμε τα ρούχα στη ντουλάπα, περιμένουμε να εξαφανιστεί εντελώς η υγρασία.

Αν επιλέξετε το κατάλληλο απορρυπαντικό και ακολουθήσετε τους παραπάνω κανόνες τότε θα έχετε βοηθήσει να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας γύρω από το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού σας, για όσο το χρειάζεται.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

infant walking
Baby Line

Αγνή βρεφική φροντίδα!

Γνωρίστε την ειδικά σχεδιασμένη σειρά για την καθημερινή περιποίηση του μωρού σας πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Εγώ χρησιμοποιώ το proderm…..

Χρησιμοποιω το ecos baby στα 4 παιδια μου κ ειμαι πολυ ευχαριστημενη!

Χρησιμοποιώ εύρηκα baby και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Έχει υπέροχη μυρωδιά και καθαρίζει τέλεια. Σας ευχαριστούμε πολύ

Χρησιμοποιω το agnotis ή το baby planet,κσι τσ δυο ειναι πολυ καλα


Συνολικός αριθμών σχολίων:6

Ο μικρός μου Τουλης (ευαισθητουλης) όπως τον φωνάζει η αδελφή του όταν γυρίσαμε απο το μαιευτήριο εμφάνισε απο τοξικό ερύθημα έως νεογνικη ακμή αλλαξαμε δυο με τρεις μάρκες προϊόντων για να καταλήξουμε και στα καλλυντικά του ( αφρόλουτρο, σαμπουάν κλπ) και στο απορρυπαντικό στα frezyderm όπου και τελικά του ταίριαξαν και εξαφανίστηκαν όλα ! Αγάπη και λατρεία πλέον στην σειρά baby line και στο απορρυπαντικό της frezyderm !

Εγώ χρησιμοποιώ το proderm…..

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!