Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Πώς να φροντίσετε το σύγκαμα του μωρού σας

Επειδή «το μωρό που δεν συγκάηκε ποτέ», μάλλον είναι μία ταινία που δεν έπαιξε σε κανένα σπίτι με νεογέννητο, μην αγχώνεστε αν αλλάζοντας πάνα του μωρού, δείτε το δερματάκι του ερεθισμένο. Είναι και φυσιολογικό και αντιμετωπίσιμο.

Τόσα μωρά συγκαμένα;

Ναι! Ως και το ένα τρίτο των βρεφών εμφανίζει ερεθισμούς στην περιοχή της πάνας κάποια στιγμή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει είτε λόγω της τριβής της πάνας με το βρεφικό δερματάκι είτε γιατί τα ούρα ή τα κόπρανα της πάνας ήρθαν σε παρατεταμένη επαφή με το δέρμα του μωρού -που είναι ούτως ή άλλως πολύ πιο ευαίσθητο από των ενηλίκων και ερεθίζεται πιο γρήγορα.

Βήματα πίσω για βήματα μπροστά

Πριν φτάσετε να δείτε το δερματάκι στου μωρού σας συγκαμένο, υπάρχουν απλά καθημερινά βήματα που πρέπει να προηγηθούν για να προλάβετε τους ερεθισμούς.

  • Το γοργόν και χάριν έχει και ερεθισμούς δεν έχει! Εφόσον αντιληφθείτε έγκαιρα ότι το μωρό σας λέρωσε την πάνα του, την αλλάζετε αμέσως και η τριβή της με τα τσισάκια δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει ερεθισμούς.
  • Βολική ναι, αποτελεσματική όχι! Όσο κι αν σας φαίνεται πρακτική μία συγκεκριμένη πάνα, αν δεν είναι σούπερ απορροφητική ώστε να μένει δέρμα του μωρού στεγνό, μπορεί να γίνει αιτία για συχνό σύγκαμα.
  • Με ευαισθησία στην ευαισθησία! Το δερματάκι του μωρού ερεθίζεται εύκολα, γι’ αυτό, κατά τον καθαρισμό της μηρογεννητικής περιοχής, χρησιμοποιούμε πάντα προϊόντα με ουδέτερο pH για να διατηρήσουμε τα φυσιολογικά επίπεδα pH της περιοχής.
  • Βάλτε φραγμό στο πρόβλημα! Όταν το δέρμα του μωρού απομονώνεται από τη υγρασία και τις εκκρίσεις που προκαλούν ερεθισμούς-χωρίς να παρεμποδίζεται βέβαια η φυσιολογική αναπνοή του- τότε είναι πιο δύσκολο να συγκαεί το μωρό. Αυτό ακριβώς σας εξασφαλίζει η απαλή, προστατευτική και αδιάβροχη κρέμα αλλαγής πάνας.
  • Προσοχή στο τρίψιμο! Όταν σκουπίζετε την περιοχή γύρω απ’ την πάνα, την ερεθίζετε. Γι’ αυτό, χρειάζονται απαλές ταμποναριστές κινήσεις.
  • Προς τι η βιασύνη; Θα τη βάλετε την επόμενη πάνα αλλά πριν, πρέπει να μείνει γυμνό το δερματάκι του μωρού, για να πάρει λίγο αέρα. Θυμηθείτε πως η υγρασία και οι ερεθισμοί είναι κολλητά φιλαράκια.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

baby sleeping

Μεθοδικότητα και σωστή καθημερινή φροντίδα χρειάζεται για να κρατήσετε την υγρασία μακριά και το σύγκαμα ακόμα παραπέρα. Και εξάσκηση, μην ξεχνιέστε!

Κανένας γονιός δεν προστάτευσε καλύτερα το μωρό του από τους ερεθισμούς, από αυτόν που εκπαιδεύτηκε να το κάνει αποτελεσματικά.

Φιλοσοφημένο, εξακριβωμένο και εγγυημένο!

Καλή επιτυχία!

Baby Line

Αγνή βρεφική φροντίδα!

Γνωρίστε την ειδικά σχεδιασμένη σειρά για την καθημερινή περιποίηση του μωρού σας πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Αλλαγή πάνας συχνά και πλύσιμο μετά από κάθε κένωση και φυσικά κρεμούλα για το σύγκαμα όταν παρατηρούμε κάποιον ερεθισμό…

Το να αφήνουμε την περιοχή λίγο να αναπνέει ανάμεσα στις αλλαγές πάνας είναι όντως κάτι σημαντικό που συχνά ξεχνάμε!

Η κρεμα σας με το χαμομηλι μας εχει σωσει

Σε κάθε αλλαγή πάνας βάζω κρεμούλα για τα συγκάματα !Εννοείται πως πρώτα πλένουμε το μωράκι κάθε φορά!


Συνολικός αριθμών σχολίων:8

Αλλαγή Πάνας συχνά και κρεμουλα για το συγκαμα

Η πάνα θα πρέπει να αλλάζεται συχνά ,να γίνεται πλύσιμο και να μπαίνει κρέμα κάθε φορά για την πρόληψη συγκάματος.
Σε περίπτωση συγκάματος ή άλλου ερεθισμού εκτός από κρέμα για σύγκαμα δοκιμάστε να βάλετε μητρικό γάλα.Κάνει θαύματα!

Εμείς βάζουμε υφασμάτινες πάνες που είναι οικολογικές και δεν δημιουργούμε και σκουπίδια,κανουμε μπανακια συχνα κρεμουλα και δεν ξερουμε τι θα πει τ
συγκαμα!!!

Ενδιαφέρον άρθρο

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!