Πώς οργανώνεται η μελέτη του παιδιού και ποιος ο ρόλος του γονιού; Δηλώστε συμμετοχή στο νέο μας webinar με τον εκπαιδευτικό & συγγραφέα Ευάγγελο Αλεξόπουλο που θα δώσει πρακτικές συμβουλές για τη μελέτη στο σπίτι!

Καρότσι μωρού: 5 tips για να διαλέξετε το κατάλληλο

baby stroller

Όσο η ώρα να υποδεχτείτε το μωράκι σας πλησιάζει, τόσο μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός γύρω από το καρότσι που θα το συνοδεύει στις κοντινές και μακρινές του βόλτες. Για πολλούς γονείς η αγορά ενός καροτσιού είναι τόσο σημαντική όσο η αγορά… αυτοκινήτου και αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο δικαιολογημένο, καθώς το καρότσι του μωρού μας κληροδοτείται από γενιά σε γενιά και άρα είναι μια επένδυση.

Πριν πάρετε την τελική απόφαση, λάβετε υπόψη σας 5 συμβουλές που θα σας οδηγήσουν στην καλύτερη αγορά:

 

Είναι θέμα χώρου

Το ερωτευτήκατε με την πρώτη ματιά, έχει τις καλύτερες “συστατικές επιστολές” από τις φίλες σας, τα φόρουμ το εκθειάζουν; Πριν πάτε στο ταμείο βεβαιωθείτε ότι χωράει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου σας (γιατί σίγουρα δεν συμφέρει να αλλάξετε αυτοκίνητο για ένα καρότσι) και στο ασανσέρ του σπιτιού σας. Στο δεύτερο πρέπει να χωράει ανοιχτό, ή να ανοιγοκλείνει εξαιρετικά εύκολα με το ένα χέρι, καθώς με το άλλο θα κρατάτε το μωράκι σας.

 

Κοίτα με!

Μια μεγάλη διαφοροποίηση ανάμεσα στα καρότσια είναι ο προσανατολισμός του καθίσματος. Σκεφτείτε ότι στις πρώτες βόλτες που το μωρό είναι πολύ μικρό, το κάθισμα του καροτσιού προτείνεται να κοιτάει προς το γονιό. Μετά τους 6 μήνες καλό είναι ο προσανατολισμός να είναι προς το δρόμο, για να μπορεί το μωρό να παρακολουθεί τη διαδρομή και να εξερευνά τον κόσμο τριγύρω. Τα περισσότερα καρότσια που κυκλοφορούν στην αγορά δίνουν τη δυνατότητα της εναλλαγής του προσανατολισμού του καθίσματος. Κάποια όμως ενδείκνυνται για ηλικίες μεγαλύτερες των 6 μηνών, οπότε δώστε την απαραίτητη σημασία και σε αυτό το σημείο.

 

Καφέ φτιάχνει;

Μόνο καρότσι; Ή και κάθισμα αυτοκινήτου ή και port bebe; Κι όμως, αν επιλέξετε πολυκαρότσι γλιτώνετε από την αγορά των τελευταίων.  Τα καρότσια 3 σε 1 σας εξασφαλίζουν και τα παραπάνω εξαρτήματα, ενώ κάποια συμπεριλαμβάνουν στην αγορά τους και άλλα αξεσουάρ, όπως ποδόσακο και τσάντα αλλαξιέρα! Κοινώς, δεν αγοράζετε καρότσι, αλλά ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφοράς, που βασικά διευκολύνει τις πρώτες μεταφορές του μωρού. Το port bebe κουμπώνει πάνω στο σκελετό του καροτσιού για τις πρώτες μεταφορές του μωρού, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν το πρώτο του κρεβατάκι στο σπίτι.

 

Ροζ ή γαλάζιο;

Χρυσός κανόνας: Μην υποκύπτετε σε χρωματιστούς πειρασμούς. Όσο και να σας αρέσει ένα ροζ καρότσι αντισταθείτε, ειδικά αν έχετε σκοπό να μεγαλώσετε ακόμη περισσότερο την οικογένειά σας. Επιλέξτε καρότσι με ουδέτερα υφάσματα, που δεν λερώνουν εύκολα και εξασφαλίστε ότι αυτά αφαιρούνται και πλένονται εύκολα. Θα μπορείτε έτσι να το χρησιμοποιήσετε για τα αδερφάκια, ή να το δανείσετε αργότερα σε κάποια φίλη σας που δεν μπορεί να αγοράσει δικό της, χωρίς να σας περιορίζει το χρώμα.

 

Ειδικές διαδρομές;  Κανένα πρόβλημα

Μένετε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή; Σε πολυκατοικία ή ισόγειο; Χρησιμοποιείτε τα Μέσα Μεταφοράς; Κάνετε εκδρομές; Καλύπτετε μεγάλες αποστάσεις με το καρότσι; Να ξέρετε ότι τα καρότσια με μονές ρόδες είναι συνήθως πιο ευκίνητα και εύκολα στην οδήγηση. Αν είστε άνθρωπος του περίπατου λοιπόν, θα πρέπει να διαλέξετε ένα καρότσι στιβαρό, εύκολο στην κίνηση, ευέλικτο με ρόδες που περιστρέφονται αλλά και παραμένουν σταθερές και με ρυθμιζόμενο ύψος του τιμονιού. Αν αγαπάτε τις εξορμήσεις στην εξοχή τότε προτιμήστε ένα καρότσι που οι πίσω ρόδες του είναι μεγάλες και μπορείτε να κάνετε βόλτα χωρίς να σας εμποδίζουν οι λακκούβες, το κακό οδόστρωμα ή ο χωματόδρομος. Ένα τετράτροχο με ενισχυμένες ρόδες και αναρτήσεις είναι το ιδανικό. Αν έχετε πολλά σκαλιά στην είσοδο του σπιτιού σας προτιμήστε ένα καρότσι ελαφρύ που να έχει χειρολαβή στο πλάι.

Baby Sun Care

Ασφαλή παιχνίδια κάτω από τον ήλιο!

Ανακαλύψτε την ειδικά μελετημένη σειρά για τη μέγιστη αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας του μωρού σας μόνο με φυσικά φίλτρα, πατώντας εδώ.

illustration man typing on laptop
Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

3σε 1 κορίτσια είναι πολύ λειτουργικά και χρήσιμο…..