little girl hides eye with autumn leaf

Τα φύλλα πέφτουν αλλά η διάθεση για παιχνίδι μόνο ανεβαίνει! Μικροί και μεγάλοι, δεν έχετε κανένα λόγο να κλειστείτε στο σπίτι τώρα που το φθινόπωρο είναι για τα καλά εδώ. Ειδικά όταν τα φθινοπωρινά φύλλα είναι τόσο φανταστικό «εργαλείο» για υπαίθρια παιχνίδια. Βγείτε λοιπόν στο κοντινότερο πάρκο του σπιτιού σας με τα παιδιά σας και αξιοποιήστε τους καφεκίτρινους βοηθούς στα πιο fun games.

 

Φύλλο-φυλλαράκι, από ποιο έπεσες δεντράκι;

Και διασκεδαστικό και εποικοδομητικό! Ένα παιχνίδι που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου και θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Βρείτε έναν χώρο στο πάρκο με διαφορετικά δέντρα και πολλά διάσπαρτα φύλλα πεσμένα. Μαζέψτε 5 διαφορετικά από αυτά (διαφορετικού μεγέθους, σχήματος και χρώματος) και ζητήστε από τα παιδιά να μαντέψουν από ποιο δέντρο έπεσε το κάθε φύλλο. Έτσι, και θα εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους και την ικανότητα της λογικής σύνδεσης και θα περάσουν τέλεια ψάχνοντας τα σωστά δέντρα.

 

Πόσα φύλλα πιάνει η χούφτα;

Από 2 και πάνω παίκτες χρειάζεται το παιχνίδι αυτό. Ζητήστε τους να μαζέψουν όσα πιο πολλά φύλλα μπορούν στις χούφτες τους και όποιος μαζέψει τα περισσότερα, κερδίζει το βραβείο του «Φυλλομαζευτή της Χρονιάς». Νικητής χωρίς βραβείο φυσικά δεν γίνεται, γι’ αυτό φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο μετάλλιο: τρυπήστε ένα φύλλο με μια καρφίτσα, περάστε το μέσα από ένα κορδονάκι και κρεμάστε το στον λαιμό του παιδιού. Και για να μη ζηλέψουν τα άλλα παιδάκια, φτιάξτε και για εκείνα από ένα μετάλλιο, ανταμείβοντας την προσπάθειά τους.

 

Όποιος τα φύλλα δυνατά φυσάει, στη νίκη κατευθείαν πάει!

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

divorced parents with children

Παίκτες με γερά πνευμόνια, ενωθείτε! Βρείτε ένα τραπέζι σε κάποιο από τα κιόσκια του πάρκου (διαφορετικά και ένα παγκάκι αρκεί). Τοποθετήστε στη μία άκρη του από ένα φύλλο για κάθε παίκτη από εσάς και αρχίστε να τα φυσάτε με ένα καλαμάκι που θα έχετε φέρει από το σπίτι. Όποιος φυσήξει το φύλλο πιο μακριά κερδίζει. Ο μόνο περιορισμός, είναι να παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι μια μέρα που δεν φυσάει καθόλου γιατί, αν σαμποτάρει το παιχνίδι ο αέρας, άντε να αναδείξετε τον νικητή χωρίς γκρίνιες και φωνές!

 

Πιάσε το φύλλο να πιάσει η ευχή

Ποιος είπε ότι κάνουμε ευχές μόνο στα πεφταστέρια; Κάνουμε και στα πεφτοφύλλα και περιμένουμε με λαχτάρα να πραγματοποιηθούν! Στήστε λοιπόν καρτέρι κάτω από τα δέντρα του πάρκου (μία μέρα που φυσάει λιγάκι) και πείτε στα παιδιά να είναι σε ετοιμότητα όταν πέσει ένα φύλλο, ώστε να το πιάσουν και να κάνουν μια ευχή. Για να είναι όμως εγγυημένο ότι θα πιάσουν όλες οι ευχές και δεν θα απογοητευτεί κανένα παιδάκι, φτιάξτε από πριν μία λίστα εύκολα πραγματοποιήσιμων ευχών από τις οποίες θα μπορούν να επιλέξουν οι παίκτες όποιες θέλουν: π.χ. «εύχομαι μετά το παιχνίδι, να πιούμε μία τέλεια ζεστή σοκολάτα», ή «εύχομαι να έρθουμε ξανά εδώ να παίξουμε με τα φύλλα» κ.λπ.

 

Χοπ χοπ χοπ, στα φύλλα πηδώ

Ως μικροί εξερευνητές, τα παιδιά λατρεύουν να κινούνται ασταμάτητα! Τι καλύτερο για να ικανοποιήσετε αυτήν τους την ανάγκη, από το να φτιάξετε «ένα τραμπολίνο» από φύλλα; Χοροπηδώντας πάνω-κάτω, αγοράκια και κοριτσάκια θα εκτονώσουν την ενέργειά τους με τον καλύτερο τρόπο, θα ασκηθούν και, αν είναι μικρότερης ηλικίας, θα αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Όσο για τους πιο αποφασισμένους junior πρωταθλητές, γι’ αυτούς υπάρχει το άλμα εις μήκος σε ένα σκάμμα από φύλλα όπου θα προσγειωθούν τρέχοντας.

Πείτε: «Φυλλαράκια, σάς ερχόμαστε» και καλή διασκέδαση!