milaneza kotopoulo

Συνήθως προσθέτουμε αστεράκι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό στο μαγειρεμένο κοτόπουλο. Η προσθήκη του Τραχαχανάκη είναι ένας τρόπος να δώσουμε τόσο γεύση όσο και περισσότερη θρεπτική αξία σε μια πρώτη ύλη όπως το κοτόπουλο. Αν και το μόνο λαχανικό της συνταγής είναι το καρότο, οι πολυφαινόλες του σαφράν και του κουρκουμά ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό του παιδιού μέσω της αντιφλεγμονώδους και της αντιμικροβιακής τους δράσης.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλο
  • 30γρ. Τραχαχανάκης Βιολογικός Τραχανάς με γάλα αγελάδας
  • ¼ στήθος κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής (βρασμένο, ξεψαχνισμένο ή αλεσμένο)
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ καρότο, τριμμένο
  • λίγο σαφράν ή κουρκουμά (μόνο για παιδιά άνω των 9 μηνών)
  • 1 κ.τ.σ. κατίκι Δομοκού (μόνο για παιδιά άνω των 8 μηνών)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρολα προσθέστε το νερό ή τον ζωμό κοτόπουλο και το τριμμένο καρότο.
  • Αφήστε το να βράσει για 5-7 λεπτά, ώστε να μαλακώσει και προσθέστε τον  τραχανά (και σαφράν ή κουρκουμά (μόνο για παιδιά άνω των 9 μηνών).
  • Ανακατέψτε συνεχώς ώστε να μην κολλήσει και μόλις αρχίσει να χυλώνει προσθέστε και το βρασμένο κοτόπουλο.
  • Σερβίρετε και προσθέστε προαιρετικά 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
  • Για παιδιά άνω των 8 μηνών, μπορείτε να προσθέσετε και 1 κ.σ. κατίκι Δομοκού.

Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Γιώργο Λάντι.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

nutella homemade