Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσείων της πόλης

Εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσείων της πόλης

Φθινοπωρινά σαββατοκύριακα και εσείς ψάχνετε τρόπους να απασχολήσετε δημιουργικά τους μικρούς σας σίφουνες. Κι όμως συχνά η απάντηση βρίσκεται… μες στο μουσείο, καθώς τα περισσότερα οργανώνουν φανταστικά προγράμματα για τους μικρούς επισκέπτες, ενώ υπάρχουν άλλα που απευθύνονται αποκλειστικά στα παιδιά.

Δείτε μια λίστα με τα πιο αξιόλογα και βάλτε τα στο πρόγραμμά σας!

Μουσειο Κυκλαδικης Τεχνης

Από τα πρώτα μουσεία με παιδικό πρόγραμμα, από το 1986, το ΜΚΤ κάθε Σαββατοκύριακο φιλοξενεί ποικίλα προγράμματα για παιδιά από 2 έως 12 ετών και τις οικογένειές τους, αλλά και για εφήβους, εμψυχωμένα από έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς. Αυτά περιλαμβάνουν διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, φωτογραφία, μουσική, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Τα τελευταία χρόνια το Μουσείο διοργανώνει έναν διαγωνισμό δημιουργικής ζωγραφικής και τα καλύτερα έργα κοσμούν την ετήσια αφίσα των προγραμμάτων του.

Δείτε περισσότερα

 

Παιδικο Μουσειο της Αθηνας

Πρόσφατα μεταστεγασμένο σε νέο κτήριο στο Ωδείο Αθηνών, το πιο γνωστό Μουσείο αποκλειστικά για παιδιά και οικογένειες, που λειτουργεί από το 1987, φιλοξενεί Τετάρτες και Σαββατοκύριακα μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων πολλών θεματικών, για βρέφη, νήπια και παιδιά έως 12 ετών. Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένων ώστε να εξοικειώσουν τα παιδιά με τον μουσειακό χώρο και να συμβάλλουν στην κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξή τους, ενθαρρύνοντας την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα και την ανακάλυψη. Οι εκπαιδευτές του Μουσείου, οι ερμηνευτές, δεν διδάσκουν, δεν ξεναγούν, δεν μεταδίδουν γνώσεις αλλά βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν μόνα τους όσα τα ενδιαφέρουν και να μάθουν πώς να μαθαίνουν.

Δείτε περισσότερα

 

Μουσειο Παιχνιδιων

Παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη, λειτούργησε πρόσφατα σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό σπίτι στον Άλιμο, όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες παλιά και πιο νέα παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμός και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από όλο τον κόσμο, με πυρήνα τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη. Διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-12 ετών, βασισμένα στα εκθέματά του.

Δείτε περισσότερα

 

Μουσειο Πειραματων

Κάθε Κυριακή το ιδιαίτερο αυτό επιστημονικό μουσείο δράσης, όπου τα παιδιά δεν «βλέπουν» αλλά «κάνουν», χωρίς ταμπέλες «μην αγγίζετε», φιλοξενεί προγράμματα μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν με παιγνιώδη τρόπο σε ασφαλή εργαστήρια εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα όργανα και υλικά, χημεία, φυσική, βιολογία, παλαιοντολογία, μηχανική, ρομποτική, περιβαλλοντική αγωγή, κ.ά. Υπάρχουν προγράμματα Junior Science για παιδιά 3-5 ετών και τους γονείς τους και προγράμματα για παιδιά 6-12 ετών. Το Μουσείο βρίσκεται στην Καισαριανή ενώ πρόσφατα εγκαινίασε και το παράρτημά του στον Άγιο Δημήτριο.

Δείτε περισσότερα

 

Μουσειο Συναισθηματων

Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο σπίτι στου Φιλοπάππου, το διαδραστικό Μουσείο Συναισθημάτων για παιδιά και εφήβους τους μαθαίνει μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα τρόπους διαχείρισης των συναισθημάτων, διδάσκοντας συναισθηματική ανάπτυξη και αυτογνωσία. Η χαρά, η λύπη, η βαρεμάρα, ο θυμός, ο φόβος, η ντροπή γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο συνοδοιπόροι των μικρών επισκεπτών και των συνοδών τους, μέσα από παιχνίδια και παραμύθια. Στο χώρο λειτουργεί και η μόνιμη έκθεση «Στο παλάτι του θυμού».

Δείτε περισσότερα

 

Μουσειο Τηλεπικοινωνιων Ομίλου ΟΤΕ

Ένα μουσείο στην Κηφισιά, μέσα από τα προγράμματα του οποίου τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία και τις πολλές μορφές των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας. Διασκεδάζουν και ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας και της γνώσης μέσα από τις εικαστικές τέχνες και τις τεχνικές τους, την τεχνολογία και τις επιστήμες. Τα προγράμματα είναι δωρεάν.

Δείτε περισσότερα

 

Μουσειο Αρχαιας Ελληνικης Τεχνολογιας Κωστα Κοτσανα

Ένα μουσείο που φέτος άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, στεγαζόμενο σε ένα νεοκλασικό κτήριο της οδού Πινδάρου, στο Κολωνάκι, φιλοξενώντας 100 περίπου εκθέματα. Εκεί πραγματοποιούνται προγράμματα που γνωρίζουν στους μικρούς μας φίλους μια σχετικά άγνωστη πτυχή της ελληνικής αρχαιότητας, τα σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα των προγόνων μας, μέσα από πιστά αντίγραφά τους.

Δείτε περισσότερα

 

Μουσειο Ακροπολης

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!


divorced parents with children

Όχι σε σταθερή βάση αλλά πάντως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το Μουσείο Ακρόπολης πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς, βασισμένα σε κάποιο από τα εκθέματά του ή τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί, παρέχοντας ερεθίσματα και δημιουργικές δραστηριότητες που ζωντανεύουν τους χώρους τους μουσείου και το κάνουν θελκτικό προορισμό για οικογένειες.

Δείτε περισσότερα

 

Βιομηχανικο Μουσειο Φωταεριου

Λειτουργεί από το 2013 στο Γκάζι, στον χώρο της Τεχνόπολης, και τα Σαββατοκύριακα προσφέρει στους μικρούς του επισκέπτες και τις οικογένειές τους μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών εργαστηρίων προγραμμάτων και ξεναγήσεων με σκοπό τη δημιουργική μάθηση. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους, λειτουργώντας ομαδικά και φυσικά διασκεδάζοντας με δημιουργικές δραστηριότητες και βιωματικές ασκήσεις υπό την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.

Δείτε περισσότερα

 

Μουσειο Ελληνικης Παιδικης Τεχνης

Ένα πρωτοποριακό μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 5 έως 14 ετών. Διοργανώνει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα, ετήσια, μηνιαία και αυτόνομα, που μαθαίνουν στα παιδιά να ζωγραφίζουν και τους γνωρίζουν πολλά καλλιτεχνικά ρεύματα και σπουδαίους δημιουργούς, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση ανθρώπων με ενδιαφέρον για τον πολιτισμό.

Δείτε περισσότερα

 

PLANET PHYSICS

‘Ένα Μουσείο Φυσικής στα Βριλήσσια, με μοναδικά στην Ελλάδα διαδραστικά εκθέματα, όπου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα φυσικών επιστημών, φυσικής, χημείας, βιολογίας, μαθηματικών αλλά και προγράμματα αστρονομίας, ρομποτικής, κατασκευών, μετεωρολογίας, ακόμα και σκακιού! Εκεί, η επιστήμη γίνεται παιχνίδι!

Δείτε περισσότερα

 

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει κάθε Σάββατο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 3-5 ετών και τους γονείς τους και κάθε Κυριακή εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-12 ετών. Τα προγράμματα επιμορφώνουν με πρωτότυπους τρόπους πάνω σε θέματα που αφορούν στην πλούσια ελληνική αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση ενώ συχνά είναι βασισμένα στις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στον χώρο. Τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

Δείτε περισσότερα

 

Μουσειο ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Ένα από τα πιο ξεχωριστά μουσεία της Αθήνας, φιλοξενεί τα Σαββατοκύριακα εκλεκτά εκπαιδευτικά προγράμματα STEM, επιστήμης, τέχνης, τεχνολογίας και μαθηματικών, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αισθητική τους.

Δείτε περισσότερα

 

Μουσειο Γουλανδρη Φυσικης Ιστοριας

Το πιο εντυπωσιακό-για πολλούς- μουσείο υποδέχεται τους μικρούς του φίλους τα Σαββατοκύριακα σε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων βασισμένων κυρίως στα εκθέματά του αλλά και σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και συμβάλλουν στην έγκυρη γνώση και στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.

Δείτε περισσότερα

Γεμίστε λοιπόν τα σαββατοκύριακά σας όμορφα και δημιουργικά και μετατρέψτε τα παιδιά σας σε μικρούς παντογνώστες!

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

εμεις εχουμε ήδη παει σε 2 μουσεία και συνεχιζουμε….

Καλησπέρα Ηρώ.

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σου, θα το λάβουμε σοβαρά για ένα μελλοντικό άρθρο.

Πολυ ωραιες επιλογες αλλα κατι για θεσσαλονικη???

Πολύ χρήσιμο για να βρούμε ιδέες να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδάκια μας!


Συνολικός αριθμών σχολίων:6

Μας δώσατε υπέροχες ιδέες ευχάριστου με δεν ξέραμε όλα αυτά τα μουσεία,θα τα λατρέψει ο γιοκας μου!!!!

Ότι καλύτερο για να μαθαίνουν τα παιδιά μας και να θυμόμαστε εμείς ξανά!!!

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!