pregnant woman summer

Η κοιλιά έφτασε στο στόμα και οι δικαιολογίες έφτασαν… στη γλώσσα: «πού να τρέχω στις παραλίες έγκυος γυναίκα;» «ούτε να αλλάξω πλευρό στην ξαπλώστρα δεν θα μπορώ», «θα με φάει ο ήλιος, η ταλαιπωρία…». Αν είστε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και θέλετε μεν να κάνετε τα καλοκαιρινά σας μπάνια αλλά φοβάστε πως θα είναι ακατόρθωτος άθλος, σας έχουμε 4 καλούς λόγους για να το ξανασκεφτείτε.

 

1. Ψωμάκια με τιμή και με καμάρι

 Και η κοιλίτσα έχει στρογγυλέψει και οι γλουτοί έχουν «αφρατέψει» και πολλά άλλα σημεία στο σώμα σας εμφάνισαν μικρές ατέλειες… Λογικό, έγκυος είστε. Γι’ αυτό και αφενός δεν αγχώνεστε για την εικόνα σας αφετέρου δεν είστε στόχος για επικριτικά σχόλια.  Και αυτή η απενεχοποιημένη έκθεση στην παραλία, αυτή η ανακούφιση πως κανείς δεν θα κοιτάξει αρνητικά έστω και το ελάχιστο ψεγάδι του κορμιού σας είναι η πιο απελευθερωτική αίσθηση. Αν βέβαια, από την άλλη, σας απασχολεί το να βγείτε στην παραλία με λιγότερες ατέλειες, η αναπλαστική Reconstria Cream θα διορθώσει τις ραγάδες σας και θα επαναφέρει τη ελαστικότητα στο δέρμα σας.

2. Την ξαπλώστρα στην κυρία

Αν επισκεφθήκατε έστω και μία φορά στη ζωή σας οργανωμένη παραλία την Κυριακή, ξέρετε πως ο πόλεμος της ξαπλώστρας δεν είναι αστικός θρύλος. Όμως η χαριτωμένη σας κοιλίτσα θα νικήσει αυτή τη μάχη κατά κράτος. Τι κι αν η ουρά αναμονής για την πολυπόθητο δίδυμο ξαπλώστρα-ομπρέλα είναι χιλιόμετρα, η σειρά προτεραιότητας σας ανήκει δικαιωματικά. Μη σας πιάσουν όμως οι τύψεις που είχατε πιο ευνοϊκή μεταχείριση! Όπως στις τράπεζες, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις δημόσιες υπηρεσίες, έτσι και εδώ, η έγκυος έχει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Είναι τουλάχιστον στοιχειώδης ευγένεια το να αναγνωρίσει κάποιος αυτό σας το δικαίωμα και να θυσιάσει τη δική του σειρά στην ουρά.

 

3. Μου μύρισε καρπούζι

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

pregnant woman with little shoes

 Το μωρό λαχτάρησε καρπούζι; Τέλεια, είστε στο σωστό μέρος! Μπορεί να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας φρούτο και στο σπίτι αλλά εδώ, έχει άλλη γεύση. Λίγο το θαλασσινό αεράκι, λίγο η αύρα χαλάρωσης και η καρπουζοσαλάτα γίνεται πιο λαχταριστή. Αφήστε που η οξυμμένη σας όσφρηση και οι έντονες λιγούρες θα σας κάνουν να την απολαύσετε πιο πολύ κι απ’ ό,τι την  απολαμβάνατε στην παραλία στην προ εγκυμοσύνης εποχή.

 

4. Γυμναστικούλα με θέα τη βαρκούλα

Θυμάστε που ο γιατρός σας σας είπε να περπατάτε όσο προχωρά η εγκυμοσύνη σας, για να ενισχύσετε τις αρθρώσεις και τους μυς σας, να προλάβετε τους κιρσούς και να καταπολεμήσετε τις κράμπες; Αν βαριέστε να το κάνετε στην πόλη, κάντε το στην παραλία που θα ’χετε και πιο συναρπαστική θέα! Όχι όμως τις επικίνδυνες ώρες 10:00-16:00 που ο ήλιος πέφτει κάθετα. Φροντίστε απαραιτήτως να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και να έχετε προστατεύσει την επιδερμίδα σας με ένα αντηλιακό για εγκύους.

 

Λοιπόν; Πειστήκατε πως το να βγεις έγκυος στη παραλία δεν είναι κούραση και ταλαιπωρία; Πριν σπάσουν τα νερά, σπάστε τους κανόνες που βάλατε στο κεφάλι σας χωρίς λόγο… καλές βουτιές!