Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Δώρα για νεογέννητα: Τι να προσέξουμε πριν τα επιλέξουμε

newborn gifts

Ένα αγαπημένο σας πρόσωπο μόλις έφερε στον κόσμο το μωράκι/τα μωράκια του και ετοιμάζεστε να του προσφέρετε ένα δώρο για το καλωσόρισμα; Υπέροχα! Όμως τα δώρα για νεογέννητα είναι συχνά μία «δύσκολη» κατηγορία δώρων, υπό την έννοια ότι έχουν κάποιες παραμέτρους που πρέπει να προσέξετε. Πριν κάνετε λοιπόν την αγορά σας, αξίζει να δώσετε προσοχή στα παρακάτω σημεία.

Το «ρωτάω τους γονείς» βγάζει απ’ το αδιέξοδο του «τι να πάρω».

Η νέα μαμά και ο μπαμπάς ξέρουν πολύ καλά τις ανάγκες του νεογέννητου και μπορεί να σας κατευθύνουν, ώστε να επιλέξετε στοχευμένα κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο ή που τους είναι απαραίτητο. Αν όμως η σχέση που έχετε μαζί τους δεν είναι τόσο οικεία, ώστε να τους θέσετε το ερώτημα ή απλώς διστάζετε ή ντρέπεστε…

…η δωροκάρτα εγγυάται ένα χρήσιμο δώρο:

σχεδόν όλα τα καταστήματα με είδη βρεφανάπτυξης προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα και είναι η ιδανική λύση, αφενός για να επιλέξουν οι γονείς είδη που χρειάζονται πραγματικά αφενός για να είστε και εσείς σίγουροι ότι κάνατε ένα δώρο «που θα πιάσει τόπο».   

Ρούχα ένα μέγεθος μεγαλύτερο (τουλάχιστον):

πολύ συχνά τα μεγέθη 0-1 μηνών δεν είναι κατάλληλα για ένα μωράκι που γεννήθηκε λίγο μεγαλύτερο ή που θα μεγαλώσει εν ριπή οφθαλμού και που δεν θα του κάνουν αυτά τα νούμερα. Αν το δώρο σας είναι φορμάκι, ζιπουνάκι κ.λπ., προτιμήστε να επιλέξετε μέγεθος 1-3 μηνών (λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες της εποχής, αν τυχόν αλλάξουν).

Προσωποποίηση για πρωτοτυπία:

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

baby sleeping

ζιπουνάκια/φορμάκια, υπνόσακοι ή σετ πετσέτας είναι από τα πιο συνήθη δώρα που λαμβάνουν τα μωράκια. Τι θα λέγατε λοιπόν να κάνετε ένα κοινό δώρο ξεχωριστό, προσωποποιώντας το; Πολλά καταστήματα δίνουν τη δυνατότητα να γράψετε το όνομα της μπέμπας ή του μπέμπη στο ύφασμα των δώρων, δημιουργώντας έτσι ένα custom-made δώρο που σίγουρα θα διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Τα βασικά είναι πάντα χρήσιμα:

Μπορεί να μην είναι το πρώτο που σκέφτεστε στο άκουσμα της φράσης «δώρο για νεογέννητο» όμως ο εξοπλισμός του πρώτου νεσεσέρ του μωρού με τα αναγκαία: πάνες, κρέμα αλλαγής πάνας, βρεφικό σαμπουάν, αφρόλουτρο είναι πάντα μία πρακτική και χρήσιμη επιλογή για τη νέα μαμά και το μωράκι.

Περί ασφάλειας.

Παρ’ ότι πολλά βρεφικά δωράκια είναι εξαιρετικά χαριτωμένα, είναι πολύ σημαντικό να είναι και ασφαλή για το νεογέννητο. Να αποτελούνται από μη ερεθιστικά υπαλλεργικά υφάσματα και υλικά, να μην περιέχουν μικρά τμήματα που ενέχουν τον κίνδυνο κατάποσης κ.λπ. Αναζητήστε την ένδειξη καταλληλότητας ηλικιών στη συσκευασία και συμβουλευτείτε και τον σύμβουλο πώλησης, για να βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε σωστά.

Με οδηγό τις παραπάνω συμβουλές, το καλό σας γούστο και το αλάνθαστο κριτήριό σας, θα διαλέξετε σίγουρα το τελειότερο και καταλληλότερο newborn gift.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Sas euxaristw polu

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!