Αδιαμφισβήτητα τα μακαρόνια με κιμά είναι από τα αγαπημένα γεύματα των μικρών αλλά και μεγαλύτερων παιδιών.

Γιατί όχι λοιπόν Τραχαχανάκης με γάλα κατσίκας αντί ζυμαρικών! 😉

Ένα γεύμα πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, φυλλικό οξύ, σελήνιο και πηγή πρωτεϊνών χαμηλής και υψηλής βιολογικής αξίας.

ΥΛΙΚΑ

traxaxanakies recipe bolognese

 

  • 200 ml νερό
  • 20 γρ. Τραχαχανάκης, Βιολογικός Τραχανάς με γάλα κατσίκας
  • 80 γρ. κιμάς
  • 1 κ.γ. πελτές τομάτας
  • 1 τομάτα
  • 1 μικρό καρότο
  • ½ κρεμμύδι
  • ¼ κ.γ. κανέλα (μόνο για παιδιά άνω των 12 μηνών)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, σοτάρετε τον κιμά, ανακατευοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να ψηθεί στα υγρά του και να γίνει πολύ σπυρωτός.
  • Στην συνέχεια, σε έναν πολυκόφτη αλέστε πολύ καλά την τομάτα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον πελτέ, την κανέλα (μόνο για παιδιά άνω των 12 μηνών) και το νερό.
  • Προσθέστε τα αλεσμένα λαχανικά στον κιμά και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
  • Κατόπιν, προσθέστε τον Τραχανά Frezylac Τραχαχανακης  με γάλα κατσίκας και ανακατέψτε συνεχώς.
  • Μόλις χυλώσει το γεύμα είναι έτοιμο.
  • Σερβίρετε!

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

rodakino giaourti traxanas

 

Ήξερες ότι…

…Το κατσικίσιο γάλα προσδίδει στο γεύμα ένα ισορροπημένο προφίλ λιπιδίων, εμπλουτίζοντας το με λιπαρά μεσαίας και βραχείας αλύσου;

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Γιώργο Λάντι.