Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Η Αναστασία Μπαρμπούνη, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Iατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι παιδίατρος, με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και διδακτορικό στην Επιδημιολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τη θητεία της, ως αγροτικός ιατρός στη Σαντορίνη , ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο Nοσοκομείο Παίδων Πεντέλης . Στο ίδιο Νοσοκομείο εκπαιδεύτηκε στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από το 2000 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή του Ν.Ηρακλείου.

Από το 2016 έχει εκλεγεί Καθηγήτρια του Τομέα Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής. Το 2003 εξελέγη Επιμελήτρια του Τομέα Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη των νόσων, την επιδημιολογία των λοιμωδών και χρόνιων νοσημάτων και την ανάπτυξη προγραμμάτων παρεμβάσεων και αγωγής υγείας.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Είναι επίσης συγγραφέας ενημερωτικών βιβλίων για γονείς.

Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC) και το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε θέματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία και τη διαμόρφωση ανάλογων πολιτικών ελέγχου του εκάστοτε προβλήματος . Επιπλέον, συμμετέχει σε εθνικές επιτροπές του Υπουργείου Υγείας.

To κύριο εκπαιδευτικό της αντικείμενο περιλαμβάνει μαθήματα του πεδίου της Δημόσιας Υγείας και της Επιδημιολογίας στους φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και άλλων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Site: www.abarbouni.gr