cheese bread

Ούτε ζύμωμα, ούτε χρόνος να ξεκουραστεί η ζύμη, ούτε μίξερ, ούτε καν μαγιά. Τίποτα από αυτά δεν θέλει το παρακάτω «εναλλακτικό τυρόψωμο» για παιδιά και μεγάλους. Φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα και δεν υστερεί σε γεύση σε σχέση με τα κλασικά τυρόψωμα. Γι’ αυτό και το λάτρεψαν όσες οικογένειες το δοκίμασαν. Στοίχημα ότι η δική σας θα ’ναι η επόμενη.

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και λίγη για το πασπάλισμα
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

  • Σε μια μακρόστενη φόρμα ψωμιού (12 x 22 εκ.) απλώνετε μία λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα στέρεα υλικά: το αλεύρι, το αλάτι, το τσένταρ και την παρμεζάνα και τα αναμειγνύετε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τα υγρά υλικά: τα αβγά το βούτυρο και το γάλα.
  • Ενώνετε τα δύο μείγματα.
  • Προσθέτετε την πάπρικα και τη ρίγανη ή το θυμάρι.
  • Απλώνετε το μείγμα στη λαδόκολλα, λειαίνοντας την επιφάνειά του και πασπαλίζετε με την έξτρα παρμεζάνα.
  • Ψήνετε στους 180o C για 40 λεπτά.
  • Όταν βγάλετε το τυρόψωμο από τον φούρνο, περιμένετε για 5 λεπτά, πριν το ξεφορμάρετε (αναποδογυρίζοντάς το πάνω σε μία σχάρα για ψωμί).

Στο πρωινό, ως συνοδευτικό του μεσημεριανού σας γεύματος ή ως σνακ για τις απογευματινές λιγούρες… αυτό το εύκολο τυρόψωμο για παιδιά και μεγάλους ταιριάζει παντού. Σας γλιτώνει χρόνο και κόπο αλλά, δυστυχώς, όχι και… μάχες στο τραπέζι για το τελευταίο κομμάτι!