chicken nuggets

Ποιος δεν αγαπάει τις κοτομπουκιές; Τραγανή υφή η οποία προκύπτει από την κρούστα που δημιουργεί ο Τραχαχανάκης με λαχανικά και αγκαλιάζει τις ζωικές πρωτεΐνες του κοτόπουλου με φυτικές ίνες, σύμπλεγμα βιταμινών B, C, φυλλικό οξύ, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ένα γεύμα πλούσιο σε ενέργεια και θρέψη σχεδόν «πλήρες» στο μέγεθός του, που συνδυάζει λαχανικά, φυτικές και ζωικές πρωτεΐνες και αμυλούχους υδατάνθρακες από βιολογικό σιτάρι ολικής άλεσης.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος κοτόπουλο (διπλό), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 συσκευασία (165γρ.) Τραχαχανάκης, βιολογικός τραχανάς με λαχανικά
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 100ml γάλα
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50γρ. αλεύρι
  • 50γρ. κορν φλάουρ
  • 1,5 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

New parent with newborn

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου για 20’ με το γάλα και το χοντρό αλάτι, ώστε να είναι ζουμερά. Στη συνέχεια, ετοιμάστε σε ξεχωριστά μπολ τα μείγματα όπου θα πανάρετε το κοτόπουλο: σε ένα μπολ αναμείξτε το κορν φλάουρ με το αλεύρι, σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη μουστάρδα.

Αλέστε ελαφρώς στον πολυκόφτη τον Τραχαχανάκη με λαχανικά, ώστε να γίνει μικρά κομματάκια, προσθέστε τον κουρκουμά, την πάπρικα, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε. Στραγγίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου και πανάρετέ τε περνώντας τα πρώτα από το μείγμα με το αλεύρι, μετά από το μείγμα με τα αυγά και τέλος από το μείγμα του Τραχαχανάκη με λαχανικά. Τοποθετήστε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε στους 160Ο C για 20’.