Banana bread

Αν «γλυκαίνεστε» στην ιδέα να απολαύσετε ένα λαχταριστό κέικ μπανάνας αλλά με τις προδιαγραφές που επιθυμείτε, είστε στο κατάλληλο σημείο. Η παρακάτω δοκιμασμένη συνταγή για banana bread νηστίσιμης λογικής ή για vegan προτιμήσεις, θα ευχαριστήσει κάθε ουρανίσκο που αγαπά την πλούσια γεύση της μπανάνας και το γεγονός ότι δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, θα σας δώσει έξτρα χαρά.

 

Υλικά:

  • 3 μικρές μπανάνες χωρίς τη φλούδα (αρκετά ώριμες)
  • Μία κούπα χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό, για να βγάλουν τη γλύκα τους
  • 200γρ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου, ρυζιού κ.λπ.)
  • 3/8 της κούπας τριμμένα καρύδια
  • 270γρ. αλεύρι βρόμης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από μισό λεμόνιή 1 κ.σ. λευκό ξίδι (μαζί με τη σόδα, θα βοηθήσουν το κέικ να φουσκώσει)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Farther & Daughter

 Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα μακρόστενο και βαθύ ταψί
  • Λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι
  • Χτυπάτε στο μίξερ τους χουρμάδες με λίγο από το φυτικό γάλα, για να γίνουν πουρές
  • Προσθέτετε στο μίξερ το υπόλοιπο γάλα, τις λιωμένες μπανάνες, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού ή το λευκό ξίδι
  • Σε ένα άλλο μπολ, ενώνετε τα τριμμένα καρύδια, το αλεύρι βρόμης, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα
  • Προσθέτετε το παραπάνω μείγμα στο μίξερ με τα υγρά υλικά και αναδεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψάκι και λειαίνετε από πάνω την επιφάνεια με μία σπάτουλα
  • Ψήνετε για 45–50΄ (δοκιμάστε να βυθίσετε στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει «στεγνό» σημαίνει πως το κέικ είναι έτοιμο).
  • Φυλάξτε το κέικ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 2 μέρες ή διατηρήστε το στο ψυγείο για έως 4 μέρες.

 

Banana bread, νηστίσιμο ή εναλλακτικό ή vegan… όπως και αν θα βαφτίσετε το δημιούργημά σας, το σημαντικό είναι ότι θα το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε κάθε του μπουκιά. Είναι, άλλωστε, το sweet bread της δεκαετίας!