Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

baby in a crib

«Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά, έλα πάρε και τούτο». Αν μάλιστα το αγγελούδι σας κοιμάται και στο σωστό στρώμα, ο ύπνος δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να κάνει τη «δουλίτσα» του – και ευτυχώς γιατί ο μπέμπης και η μπέμπα τον χρειάζονται απαραιτήτως, για να αναπτυχθούν.

Τι εννοούμε όμως σωστό στρώμα για το μωρό;

  • Στρώμα καινούργιο. Ακόμη και αν δανειστείτε το έπιπλο της κούνιας ή του λίκνου από κάποιον φίλο ή συγγενή ή χρησιμοποιήσετε για το νέο μωρό σας την κούνια που χρησιμοποιήσατε για το προηγούμενο μωράκι σας, οι ειδικοί συνιστούν να προμηθεύεστε ένα καινούργιο στρώμα, για λόγους ασφαλείας.
  • Στρώμα που «εφαρμόζει γάντι» στην κούνια ή το λίκνο όπου θα κοιμάται το μωρό σας, ώστε να μην υπάρχει κενό ενδιάμεσα. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο να παγιδευτούν τα χεράκια ή τα ποδαράκια του μωρού, φροντίστε η απόσταση μεταξύ στρώματος και κούνιας/λίκνου να μην ξεπερνάει τα 3 εκατοστά.
  • Στρώμα ούτε τόσο μαλακό ώστε το σώμα του μωρού να «βουλιάζει» ούτε τόσο σκληρό ώστε το σώμα του να είναι σε ευθεία. Συγκεκριμένα, επιλέξτε ένα στρώμα κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να «αγκαλιάζει» την ευαίσθητη σπονδυλική του μωρού και να κρατά τις φυσιολογικές καμπύλες της, διατηρώντας τη στη φυσική της στάση.
  • Στρώμα από υλικό φιλικό προς το δέρμα του μωρού και υποαλλεργική σύνθεση με υλικά που «αναπνέουν» και απομακρύνουν την υγρασία. Για να βεβαιωθείτε πως το ύφασμα του στρώματος αποτρέπει την ανάπτυξη ακάρεων και άλλων μικροοργανισμών που προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλημάτων στα μωρά, αναζητήστε στην ετικέτα του προϊόντος την ένδειξη «ειδική επεξεργασία anti-acarea».
  • Στρώμα κατασκευασμένο από μια εξειδικευμένη εταιρία με εμπειρία στη δημιουργία βρεφικών στρωμάτων που πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ορθοπεδικότητας και υγιεινής και γνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες της βρεφικής ηλικίας. Γιατί στο μωράκι σας, δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από έναν άνετο και ποιοτικό ύπνο.

 

Η σωστή συντήρηση μετράει

Επιλέξατε ήδη το κατάλληλο στρώμα για το αγγελούδι σας; Τέλεια. Τώρα, πρέπει να φροντίσετε να το διατηρείτε καθαρό και σε καλή κατάσταση. 

  • Πριν τοποθετήσετε το στρώμα στην κούνια ή το λίκνο του μωρού, αφήστε το μερικές ώρες να «αναπνεύσει».
  • Επειδή τα «ατυχήματα» καραδοκούν πάντα στον ύπνο του μωρού, καλό είναι να βάλετε στο στρώμα ένα επιπλέον κάλυμμα που αφαιρείται και πλένεται. Διαφορετικά, θα πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα συχνά με

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

BABY TAKING MASSAGE FROM ITS MOM

ηλεκτρική σκούπα ή με ένα βρεγμένο σφουγγάρι το οποίο θα έχετε στείψει καλά, για να μην «ποτίσει» η υγρασία στο στρώμα. Ποτέ όμως με ατμό, γιατί έτσι μπορεί να δημιουργηθεί στο εσωτερικό του μούχλα.

  • Χρησιμοποιήστε το στρώμα και από τις δύο πλευρές του (γυρίζοντάς το ανά τακτά χρονικά διαστήματα).
  • Μην αφαιρείτε την ετικέτα του κατασκευαστή. Μπορεί να περιέχει οδηγίες που θα χρειαστείτε μελλοντικά ή να χρησιμεύσει για την ισχύ της εγγύησης, σε περίπτωσης φθοράς.

 

Το βασικό «στρώμα πληροφοριών», βέβαια, για τον ασφαλή ύπνο του μωρού σας, θα το αποκτήσετε μιλώντας με τον παιδίατρο σας. Ενημερωθείτε, οργανωθείτε και… κοιμήθηκε αυτό καλά και εσείς –που ξέρετε ότι διαλέξατε το ιδανικότερο στρώμα– ακόμη καλύτερα.

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Μου αρεσε το αρθρο,χρησιμο!
σας ευχαριστω!


Συνολικός αριθμών σχολίων:3

Πολύ χρήσιμο άρθρο

ΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ,ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ,ΜΕΤΡΙΑΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ,ΜΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΠΡΑΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ!

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!