first birthday

Το σβήσιμο του πρώτου του κεριού είναι ένα μοναδικό ορόσημο στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ακόμα και ως ενήλικες, αναζητάμε πάντα εκείνη τη φωτογραφία που η τούρτα μας γράφει 1. Αν και το δικό σας παιδί ολοκληρώνει όπου να ’ναι τον πρώτο χρόνο της ζωής του και ετοιμάζεστε να το γιορτάσετε με πάρτι, ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές για να έχετε ένα αξέχαστο first birthday celebration.

 

  1. Ρεαλιστικές προσδοκίες

Μπορεί να χαζεύετε στα social media τα τεράστια, τέλεια διακοσμημένα τραπέζια με τα περίτεχνα cupcakes ή εκείνες τις σούπερ καλλιτεχνικές φώτος του μπόμπιρα που πασαλείφτηκε με τούρτα ή τα φαντασμαγορικά, αστραφτερά μπαλόνια σε ντεκόρ που βγήκε από περιοδικό αρχιτεκτονικής. Όλα αυτά είναι υπέροχα ως πηγή έμπνευσης αλλά δεν χρειάζεται να σας «εγκλωβίσουν» στο να κάνετε το ίδιο. Κανείς από τους καλεσμένους σας δεν θα εστιάσει στο αν τα κεκάκια σας δεν έχουν άψογη επικάλυψη ή αν φαίνονται χειροποίητα ή έτοιμα. Αυτό που θα θυμούνται από τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας είναι οι χαρούμενες εκφράσεις του, καθώς βλέπει τα μπαλόνια και χαρούμενους φίλους κοντά του και η δική σας χαρά που μεγαλώσατε ένα υπέροχο «ανθρωπάκι» για έναν χρόνο και έπονται πολλά υπέροχα ακόμα συναρπαστικά στην κοινή σας ζωή.

 

  1. Νηστικό αρκούδι δεν… γιορτάζει

Φροντίστε να είναι το παιδί χορτάτο και να έχει κοιμηθεί πριν το πάρτι του. Θυμηθείτε ότι η πείνα και η κούραση φέρνουν υπερένταση στα νήπια που δημιουργούν γκρίνια και κλάμα, δύο λέξεις που δεν θέλετε «καλεσμένες» στη γιορτή σας.

 

  1. Τι ώρα γιορτάζουν τα νήπια;

Δεν είναι τυχαίο πως τα βρεφικά και παιδικά πάρτι γίνονται είτε πρωί είτε νωρίς το απόγευμα μετά τη μεσημεριανή σιέστα των παιδιών. Είναι οι ιδανικές ώρες, για να περάσουν καλά οι μικροί μας φίλοι. Αντίθετα, ένα πάρτι στις 7 ή 8 το βράδυ, είναι δύσκολα διαχειρίσιμο για τους βιορυθμούς των μικρών παιδιών που έχουν μάθει να κοιμούνται νωρίς.

 

  1. Θα γελάσει ή θα τρομάξει;

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

baby boy sleeping

Πολλοί γονείς προσλαμβάνουν κλόουν, ταχυδακτυλουργούς και ανιματέρ, για να απασχολήσουν δημιουργικά και διασκεδαστικά τα παιδιά. Όμως τα παιδιά ενός έτους είναι ευαίσθητα και απρόβλεπτα και μπορεί ακόμα και να τρομάξουν με αυτό που για τα μεγαλύτερα παιδιά είναι διασκεδαστικό.

 

  1. Οργανώστε το κεφάλαιο «παιχνίδι»

Τα νήπια χρειάζονται την καθοδήγηση των ενηλίκων για να περάσουν καλά, καθώς είναι δύσκολο να αυτοαπασχοληθούν για πολλή ώρα. Οργανωθείτε με τους καλεσμένους γονείς, ώστε να αναλαμβάνει ένας κάθε φορά να τα απασχολεί με τραγουδάκια, ζωγραφιές κ.λπ.

 

  1. Γωνιά ξεκούρασης και «ανεφοδιασμού»

Διαμορφώστε ένα δωμάτιο του σπιτιού ή ένα σημείο στον χώρο όπου θα γίνει το πάρτι (αν π.χ. επιλέξετε παιδότοπο) όπου οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούν να αποσυρθούν, για τάισμα, θηλασμό, αλλαγή πάνας, χαλάρωση ή και ύπνο. Οι καλεσμένοι σας θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως αυτή τη διευκόλυνση.

 

Να θυμάστε ότι ένα παιδί ενός έτους δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει «έχω γενέθλια» αλλά μπορεί να καταλάβει το πνεύμα χαράς που πλημμυρίζει το πάρτι του με τα στολίδια, τα τραγουδάκια και τις οικείες φιγούρες γύρω του. Ευχές για υπέροχα πρώτα γενέθλια!