Έχετε ακούσει για το time bending1; Tη θεωρία του να «λυγίζεις» τον χρόνο για να τον επιμηκύνεις, όταν δεν είναι εύκολο να τον εφεύρεις εκ νέου; Ως πολυάσχολη μητέρα που προσπαθεί να ξεκλέψει έστω και λίγα λεπτά για την καθημερινή της φροντίδα, είστε η ιδανική υποψήφια για την εφαρμογή αυτού του concept. Βρίσκοντας ευέλικτους τρόπους να κάνετε τις δουλειές σας σε παράλληλη δράση με την περιποίησή σας, έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα παραγωγικότητας και φροντίδας αλλάζοντας επιπλέον την οπτική και τη στάση σας απέναντι στον χρόνο.

1.Βάλτε την ενυδάτωση σε εφαρμογή

Κυριολεκτικά! Στα smartphones κυκλοφορούν αμέτρητα applications που  μας θυμίζουν πότε είναι η ώρα να πιούμε το νερό ή τον χυμό μας, για να ενυδατώσουμε επαρκώς τον οργανισμό και κατ’ επέκτασιν, την επιδερμίδα μας. Έτσι, ακόμα και αν είστε απορροφημένη με τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας, δεν θα ξεχνάτε με τίποτα τον βασικό κανόνα για λαμπερή επιδερμίδα που είναι η ενυδάτωση. Έχετε από πριν γεμάτο το παγούρι σας, για να μη χάνετε χρόνο όταν θα ’στε απασχολημένη με άλλα, και για έξτρα οπτικό reminder, βάλτε το σε ορατό σημείο ενός δωματίου όπου θα μπαινοβγαίνετε συχνά (π.χ. πάσο της κουζίνας).

 2. Ή μέσα σε 60΄΄ ή καθόλου

Ο γνωστός «νόμος του 1 λεπτού» που εφαρμόζεται στην τακτοποίηση του σπιτιού έχει εφαρμογή παντού. Πριν καταπιαστείτε με τα skincare tasks που θέλουν λίγα λεπτά παραπάνω, ξεκινήστε ολοκληρώνοντας ό,τι θα σας πάρει έως 1 λεπτό: χτενίστε τα μαλλιά σας, πιάστε τα αλογοουρά με ένα λαστιχάκι, βάλτε ενυδατικό χειλιών… το micro care θα σας γλιτώσει χρόνο και θα βγάλει τσεκ από τη beauty λίστα σας.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Happy family

3. Μάσκα ομορφιάς: η «βασίλισσα» του παράλληλα

Όταν δεν υπάρχει χρόνος για beauté ανάμεσα στις υπόλοιπες δουλειές και υποχρεώσεις, η μάσκα ομορφιάς είναι η τέλεια skincare λύση που μπορείτε να «στριμώξετε» στο πρόγραμμά σας. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστείτε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να την εφαρμόσετε και μετά θα την αφήσετε να δράσει «ανενόχλητη» όσο μαγειρεύετε, βάζετε πλυντήριο, ελέγχετε την αλληλογραφία σας, φτιάχνετε τη λίστα για τα ψώνια, παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά κ.λπ. Για μάξιμουμ όφελος με 1 προϊόν, επιλέξτε ιδανικά μία multitasking μάσκα προσώπου με all-in-one δράσεις και καινοτόμο σύνθεση που εξασφαλίζει ελεγχόμενη απελευθέρωση των ενεργών συστατικών, για μέγιστη διάρκεια δράσης και αποτελεσματικότητα. Αποτελείται από αυτοκόλλητα καλύμματα για μέτωπο, μύτη, πηγούνι και μάγουλα που εφαρμόζονται και αφαιρούνται εύκολα, για έξτρα πρακτικότητα.

4. Busy moms connected

Είναι σίγουρο πως δεν είστε η πρώτη μαμά στον πλανήτη που προσπαθεί να βρει χρόνο για προσωπική περιποίηση μέσα στο φορτωμένο της καθημερινό πρόγραμμα. Γι’ αυτό η ισχύς εν τη ενώσει! Αξιοποιήστε τη δυνατότητα σύνδεσης που σας δίνει η ιντερνετική τεχνολογία και ζητήστε από άλλες busy moms να μοιραστούν μαζί σας τον δικό τους τρόπο, το δικό τους κόλπο, τα δικά τους μυστικά για να εντάξουν λίγο χρόνο φροντίδας στη μέρα και τη νύχτα τους. Και πού ξέρετε; Μπορεί να πάρετε εξαιρετικές ιδέες που θα «δουλέψουν» και στη δική σας ατζέντα.

Δουλειές και περιποίηση λοιπόν χωρούν μαζί σε ένα παράλληλο χρονικό «σύμπαν» που συμπυκνώνει όλα όσα θα σας κάνουν να νιώσετε παραγωγική, αποδοτική, υπεύθυνη αλλά και ακόμα πιο όμορφη, ξεκούραστη και λαμπερή. It’s time to make time!

1.Time Bending Theory by Ken Hughes, Life & Business Strategist to High Performance Individual, Inspiring Speaker on Disruption, Change, AI and Innovation.