Τέλειο να ετοιμάζετε φανταστικά έργα με μπαλόνια παρέα με τα μικρά ή τα μεγαλύτερα παιδιά σας, για να τα εκθέσετε στην «γκαλερί του σπιτιού σας». Και ακόμα πιο τέλειο, να είναι μπαλονοδημιουργίες που θα προσφέρουν -εκτός από διασκέδαση και αισθητική ευχαρίστηση- και γνώση. Συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες -που μάλιστα φτιάχνονται πανεύκολα, ακόμα και από αρχάριους στα καλλιτεχνικά- για να απολαύσετε οικογενειακώς το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Να πάμε Αφρική ή Αρκτική;

Κάντε το μπαλόνι υδρόγειο και γυρίστε τον κόσμο όλο με τη φαντασία σας. Θα χρειαστείτε τέμπερες και πινέλα και έναν παγκόσμιο χάρτη ως οδηγό, για να ζωγραφίσετε όσο πιο πιστά τις ηπείρους. Σκέφτεστε πιο ευχάριστο  μάθημα γεωγραφίας;

 

Έχει ανθοκομική έκθεση στο σαλόνι

Colorful,Flower,Made,From,Balloons,Isolated,On,White,Background.

Συγκεντρώστε μπαλόνια διαφορετικού χρώματος σε τρία μεγέθη (μεγάλα, πιο μικρά και ένα μικρότερο) και κολλήστε τα μεταξύ τους σύμφωνα με το σχήμα της φωτογραφίας. Για να συνδυάσετε τα καλλιτεχνικά με τα βοτανολογικά, όσο καταπιάνεστε με τη κατασκευή σας, αδράξτε την ευκαιρία να εξηγήσετε στους μικρούς καλλιτέχνες ποια είναι τα μέρη του λουλουδιού (μίσχος, πέταλα, στήμονες, ύπερος), τι είναι η φωτοσύνθεση κ.λπ.

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

new parents

Χαρούμενη η Μαρία, θυμωμένος ο Γιάννης

Φτιάξτε πολλές και διαφορετικές φατσούλες με μπαλόνια ζωγραφίζοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έτσι ώστε να αποτυπώνουν τα συναισθήματά τους (π.χ. σηκωμένο φρύδι για τον θυμό, καθοδικά μάτια για τη λύπη κ.λπ.) και συζητήστε με τα παιδιά σας για τη φυσιολογική εναλλαγή της διάθεσης όλων των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων.

 

Γνώσεις που φτάνουν ως τον ουρανό (για μεγαλύτερα παιδιά)

«Πώς πετάει το αερόστατο; Πότε ανακαλύφθηκε; Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει;» Λύστε όλες τις απορίες σας στη Φυσική παρέα με τον γιο ή την κόρη σας (μην ανησυχείτε αν δεν γνωρίζετε τις απαντήσεις, το Διαδίκτυο είναι ο καλύτερος βοηθός σας) ενώ παράλληλα χαίρεστε την τέχνη της δημιουργίας. Πάρτε ένα φουσκωτό μπαλόνι, τέσσερα χάρτινα χοντρά καλαμάκια και ένα άδειο χάρτινο κυπελλάκι και συνθέστε τα σχηματίζοντας ένα αερόστατο, σύμφωνα με τον οδηγό της φωτογραφίας.

 

Ψηφίστε οικογενειακώς ποιες κατασκευές με μπαλόνια προτιμάτε και μπείτε σε έναν συναρπαστικό μπαλονοκόσμο εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας.