mother and little daughter looking at a map

Είναι η μέρα που περιμένετε οικογενειακώς πώς και πώς όλη τη βδομάδα. Είναι η αγαπημένη σας Κυριακή με την καθιερωμένη βόλτα σε αγαπημένα σημεία της πόλης ή εκτός. Είναι η μέρα που μπορεί να γίνει ακόμη πιο ξεχωριστή με μικρές «πινελιές» που θα ανεβάσουν τη διάθεση μικρών και μεγάλων και θα σας χαρίσουν μια πιο αναζωογονητική, ευχάριστη, ξεκούραστη και αξέχαστη βόλτα. Ποιες μικρές αλλαγές είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά;

  • Κλείνει η πόρτα, αρχίζει η βόλτα

Mπείτε σε mood βόλτας, πριν καν φτάσετε στον προορισμό σας. Αν για παράδειγμα, χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο, αδράξτε την ευκαιρία να παρατηρήσετε και να σχολιάσετε με τα παιδιά σας, οτιδήποτε σας τραβήξει το ενδιαφέρον: ένα παράξενο τοπίο, ένα ωραίο κτήριο, μία περίεργη επιγραφή, το χρώμα του ουρανού, τα σχήμα που παίρνουν τα σύννεφα, έναν περαστικό με αξιοπρόσεκτο στιλ, ένα χαριτωμένο τετράποδο… το ταξίδι είναι το ίδιο συναρπαστικό με τον προορισμό και μερικές φορές, πάνω στη γλυκιά ανυπομονησία να φτάσουμε στον δεύτερο, ξεχνάμε να χαρούμε τις στιγμές που οδηγούν εκεί.

  • Ποιος σας κυνηγάει;

Οι μεγάλοι συνήθως έχουν πιο γρήγορο βήμα από τα παιδιά στις βόλτες. Κι έτσι, εκείνα, προσπαθώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό βαδίσματος της μαμάς και του μπαμπά κουράζονται με αποτέλεσμα η υπόλοιπη βόλτα να κυλήσει με… κακοκεφιές ίσως και λίγη γκρίνια.  Γι’ αυτό, δοκιμάστε να περπατήσετε εσείς στον ρυθμό των παιδιών σας. Αν χρειαστεί, κάντε και συχνές στάσεις ανάπαυλας για να πάρετε δυνάμεις οικογενειακώς. Θυμηθείτε! Η εξαντλητική, εξουθενωτική βόλτα δεν είναι μία ευχάριστη βόλτα για κανέναν.

  • Πάμε και εκεί; Και δεν πάμε;

Ακόμη και να έχετε προσχεδιάσει τη βόλτα σας και έχετε σκεφτεί από πριν ποια μέρη θα επισκεφθείτε, μπορεί να αξίζει τον κόπο να παρεκκλίνετε λιγάκι από το πρόγραμμά σας (εάν και ο χρόνος σας σας το επιτρέπει) για να δείτε ή να κάνετε κάτι ενδιαφέρον που θα ανακαλύψετε μπροστά σας στην πορεία. Μπορεί, για παράδειγμα, η κυριακάτικη έξοδός σας να περιλαμβάνει επίσκεψη στο μουσείο αλλά στη διαδρομή, να συναντήσετε μία ομάδα υπαίθριων καλλιτεχνών που δίνουν μία φανταστική παράσταση που πιθανότατα δεν θα έχετε την ευκαιρία να ξαναπαρακολουθήσετε. Αφήστε λοιπόν τον αυθορμητισμό σας ελεύθερο, διατηρήστε την περιέργειά σας διψασμένη και μόνο να κερδίσετε έχετε από αυτήν τη μικρή αλλαγή σχεδίων.

  • Πριν την κάρτα μνήμης… η δική σας μνήμη

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

woman applies cream on her shoulder

Μοναδικές στιγμές με τα παιδιά σας στη βόλτα: το τέλειο υλικό για το ψηφιακό  άλμπουμ των οικογενειακών σας φωτογραφιών. Αυτό που χαζεύετε συχνά-πυκνά στο κινητό σας με χαμόγελο ευγνωμοσύνης. Μήπως όμως, καθώς προσπαθείτε να επικεντρωθείτε στην τέλεια λήψη, να βρείτε το σωστό κάδρο και να βάλετε το πιο κολακευτικό φίλτρο, χάνετε άθελά σας τη στιγμή; Για να χαρείτε στην πλήρη του διάσταση αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σας και που θα σας δέσει ακόμη πιο πολύ ως οικογένεια, το ιδανικό θα ήταν, πριν τα αγαπημένα σας κλικ,  να πάρετε τον χρόνο σας για να αποτυπώσετε στη μνήμη σας τις υπέροχες αυτές στιγμές. Εξάλλου, ξέρετε πόσες αναμνήσεις έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει ο «σκληρός δίσκος» του εγκέφαλου σας; Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από 74 Terabytes* (μόνο ο φλοιός εγκεφαλικών ημισφαιρίων!) ενώ το κινητό σας μόλις λίγες εκατοντάδες GB!

Τι λέτε; Ενέπνευσαν οι ιδέες για κυριακάτικη βόλτα με παιδιά την επόμενη εξόρμησή σας;

* https://www.cnsnevada.com/what-is-the-memory-capacity-of-a-human-brain/