baby learns how to play piano

Όσο μεγαλώνει το μικρό σας αστεράκι, γίνεται ολοένα πιο δραστήριο και κινητικό. Έχει έντονη περιέργεια για ό,τι συμβαίνει γύρω του και δεν σταματά να σας εκπλήσσει με τα καινούρια του κατορθώματα. Και είναι αλήθεια πως αρκετές φορές το μυαλό της μαμάς και του μπαμπά στερεύει από τρόπους με τους οποίους μπορούν να κρατήσουν ένα νήπιο απασχολημένο. Η καλύτερη ηλικία για την ένταξη οργανωμένων δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης είναι εκείνη των 18 μηνών, καθώς το μικρό σας έχει σταθεροποιήσει το βάδισμά του και ξεκινά να αναπτύσσει τη λεπτή και την αδρή κινητικότητα.

 

Καλλιτέχνες

Η ζωγραφική, τα εικαστικά, το κολλάζ και ο πηλός είναι ιδανικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των οποίων τα νήπια μπορούν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν πολλές δεξιότητες. Υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης στους οποίους εικαστικοί και παιδαγωγοί μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά σας να απελευθερώσουν όλο τους το ταλέντο. Και μάλιστα χωρίς το δικό σας άγχος για λεκέδες στους τοίχους ή τα χαλιά. Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρείτε τα εργαστήρια που σας εξυπηρετούν. Καλό είναι να επιλέξετε κάποιο που είναι στη γειτονιά σας, έτσι ώστε να δώσετε στον μικρό καλλιτέχνη σας τη δυνατότητα να κάνει κοντινές παρεούλες.

 

Πρωταθλητές

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

shy kid

Παρά το γεγονός ότι σκαρφαλώνει με τη δεινότητα ορειβάτη, τρέχει λίιιγο πιο αργά από την ταχύτητα φωτός, ένα νήπιο στην ηλικία των 18 μηνών δεν μπορεί να ασχοληθεί με αθλήματα, τουλάχιστον με τον τρόπο που εμείς φανταζόμαστε αυτή την ενασχόληση. Μπορεί όμως να αρχίσει να αναπτύσσει τις δεξιότητες που θα τον μετατρέψουν αργότερα σε έναν μικρό αθλητή. Το κόλπο είναι φυσικά η παιγνιώδης προσέγγιση. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας, τα νήπια μπορούν να τρέξουν, να πηδήξουν, να κρεμαστούν, να εκτονωθούν, να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να ενδυναμώσουν μυς και μυαλό. Σε αυτή την ηλικία μπορεί ένα νήπιο να έρθει σε επαφή με το κολύμπι, συμμετέχοντας σε προγράμματα baby swimming με την μαμά ή τον μπαμπά.

 

Μουσικοί

Μην περιμένετε από το νήπιό σας να συνθέσει στο πιάνο ή να παίξει σαξόφωνο σε ηλικία 18 μηνών. Αυτός δεν είναι και ο στόχος των προγραμμάτων για νήπια που οργανώνουν τα περισσότερα ωδεία. Αυτό που θα πετύχετε με το να γράψετε το νήπιό σας σε ένα ωδείο είναι πολύ πιο σημαντικό. Εκεί θα μπορέσει να αναπτύξει το μουσικό του ταλέντο, να ηρεμήσει και να εκτονωθεί, να μάθει να αναγνωρίζει ήχους και ηχοχρώματα και να γνωρίσει την απόλαυση της μουσικής. Και αυτά είναι τα πρώτα βήματα  που σταδιακά θα το βοηθήσουν να επιλέξει το είδος της μουσικής με την οποία θέλει να ασχοληθεί μεγαλώνοντας.

 

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να βρεθείτε εκτός σπιτιού για να απασχολήσετε δημιουργικά το μικρό σας. Με διάθεση και φαντασία μπορείτε να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Φτιάξτε μόνοι σας πλαστελίνη, ζυμώστε κουλουράκια, ακούστε μουσική και χορέψτε, φτιάξτε έναν αυτοσχέδιο στίβο μάχης με σεντόνια και μαξιλάρια, κατασκηνώστε στη μέση του σαλονιού, χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο παραγωγικά και ελεγχόμενα ανακαλύπτοντας διασκεδαστικά παιχνίδια όπως αυτά (link με παιχνίδια)… και καλή διασκέδαση.