Βαρεθήκατε τα παραδοσιακά μαγιάτικα στεφάνια; Φέτος την άνοιξη δημιουργήστε ένα εναλλακτικό πολύχρωμο στεφάνι και υποδεχτείτε την άνοιξη με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Τι θα χρειαστούμε:

Υλικά:

  1. στεφάνι αφρού (οποιουδήποτε μεγέθους)
  2. μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κουζίνας
  3. στυλό
  4. πολύχρωμες κορδέλες
  5. πιστόλι για θερμαινόμενη κόλλα σιλικόνης
  6. θερμαινόμενη κόλλα σιλικόνης
  7. ψαλίδι
  8. σκληρό χαρτόνι

Βήματα

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι για να κόψετε το στεφάνι αφρού στο μισό.

Βήμα 2: Με ένα στυλό σημαδέψτε το στεφάνι χωρίζοντάς το σε πέντε ίσα τμήματα έτσι ώστε να απέχουν ομοιόμορφα μεταξύ τους.

Βήμα 3: Απλώστε κόλλα στην άκρη του στεφανιού και επιλέξετε την πρώτη σας  χρωματιστή κορδέλα. Μην ανησυχείτε για το πως εφαρμόζει η κορδέλα στην άκρη του στεφανιού γιατί τα δύο άκρα θα καλυφθούν στο τέλος της κατασκευής.

Βήμα 4: Τυλίγετε σφικτά, γύρω – γύρω από το κυλινδρικό στεφάνι την κορδέλα, έτσι ώστε οι πλευρές της να καλύπτονται μεταξύ τους και να μην υπάρχουν κενά.

Βήμα 5: Μόλις η κορδέλα φτάσει στο πρώτο σημάδι του στυλό, τυλίξτε μια τελευταία φορά, και κολλήστε την κορδέλα στο πίσω μέρος του στεφανιού. Κόψτε με το ψαλίδι την κορδέλα που περισσεύει.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

new parents

Βήμα 6: Διαλέξτε μια κορδέλα άλλου χρώματος και ξεκινήστε να τυλίγετε γύρω γύρω το στεφάνι επικαλύπτοντας την άκρη της προηγούμενης κορδέλας σταθεροποιώντας την με κόλλα.

Επαναλάβετε τα βήματα 3-6 μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγιάτικο ουράνιο τόξο σας.

Βήμα 7: Πάρτε το σκληρό χαρτόνι και κόψτε με το ψαλίδι δύο ίδια σχήματα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με πολλά σχέδια όπως συννεφάκια, λουλουδάκια ή φυλλαράκια για να δώσετε ένα ακόμα πιο ανοιξιάτικο στυλ στο στεφάνι σας.

Αφού έχετε κόψει τα δύο σχήματα χρησιμοποιείστε κόλλα για να τα σταθεροποιήσετε στις δύο άκρες του στεφανιού.

Έτοιμο!