Ούτε να ξοδέψετε μια περιουσία ούτε να ψάξετε τον καλύτερο interior designer του κόσμου. Τίποτα από τα δύο δεν είναι απαραίτητο (εάν δεν το επιθυμείτε ή δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε) για να δημιουργήσετε έναν όμορφο αισθητικά, πρακτικό και φιλόξενο χώρο στο παιδικό δωμάτιο. Με τα σωστά απλά υλικά που μπορείτε, μάλιστα, να προμηθευτείτε σε συμφέρουσες τιμές μέσω ηλεκτρονικών αγορών και με λίγη μαστοριά (δική σας ή κάποιου τεχνίτη), μπορείτε να έχετε έναν καλόγουστο χώρο για το παιδάκι σας σαν αυτούς που χαζεύετε στα περιοδικά και τα social media.

Κάντε το κρεβάτι σπιτάκι

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς και παιδιά προτιμούν τα κρεβάτια σε σχήμα σπιτιού, καθώς όχι μόνο δίνουν μια άλλη deco «νότα» στο παιδικό δωμάτιο αλλά δημιουργούν και μια αίσθηση «προσωπικής φωλιάς» στα παιδάκια. Αν έχετε ήδη κρεβάτι για το παιδικό, μπορείτε να του προσθέσετε ξύλινες δοκούς, για να σχηματίσετε ένα πανέμορφο κρεβατόσπιτο. Ζητήστε τη βοήθεια του μαραγκού της γειτονιάς ή αν «πιάνουν» και τα δικά σας χέρια, κατασκευάστε το μόνοι σας.

 

Δώστε στις παλέτες μια δεύτερη «ζωή»

Έχετε ξύλινα κουτιά ή καφάσια που δεν χρειάζεστε πια; Μπορεί και να τα χρειαστείτε! Αν τα καθαρίσετε, τα βάψετε και τα λουστράρετε, γίνονται τέλεια κουτιά αποθήκευσης για τα λούτρινα ζωάκια και τα παιχνίδια των παιδιών.

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

laughting father tickling his daughter

Kρεμάστρα-ουράνιο τόξο

Ακόμα μια εύκολη κατασκευή για την οποία θα χρειαστείτε απλώς σχοινιά διαφορετικού χρώματος. Κολλήστε τα μεταξύ τους σε τοξωτό σχήμα ουράνιου τόξου, τοποθετήστε στις άκρες τους και φουντάκια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και κρεμάστε τα στον τοίχο του δωματίου.

 

Βαρετά μαξιλάρια; Όχι πια

Αξιοποιήστε τα απλά μαξιλάρια που έχετε ήδη (του καναπέ κ.λπ.) «ντύνοντάς» τα με διακοσμητικά στοιχεία της επιλογής σας με τρόπο που να σχηματίζουν αστείες φατσούλες, ζωάκια κ.λπ. Μπορείτε να φτιάξετε ένα  περήφανο λιονταράκι ή ένα χαριτωμένο λαγουδάκι (κολλώντας απλώς μυτερά αυτιά σε ένα απλό μονόχρωμο μαξιλάρι) και να διακοσμήσετε το παιδικό κρεβάτι, τις καρέκλες ή το σκαμπό έξυπνα και οικονομικά.

 

Πάρτε ιδέες από τις παραπάνω έξυπνες κατασκευές για παιδικό δωμάτιο, κατασκευάστε ό,τι σας φαίνεται όμορφο και ταιριαστό για τον χώρο του παιδιού σας και … με γεια το ανανεωμένο kids room!