kids in the pool playing

Ποιος λέει όχι σε φανταστικά μπουγελώματα και δροσερά νεροπαιχνίδια μέσα στη ζέστη;  Σίγουρα όχι τα μικρά παιδιά που ζουν για την περιπέτεια. Αυτό το καλοκαίρι, αφήστε τα να τη ζήσουν στο έπακρο με μοναδικά summer games. Όποιος τα κάνει μούσκεμα, κερδίζει… απίστευτες στιγμές γέλιου!

Νερο-γκοοοοοοοολ

Ένα πανεύκολο παιχνίδι που χρειάζεται μόνο μία φουσκωτή μπάλα θαλάσσης, ένα νεροπίστολο και ένα αυτοσχέδιο τέρμα για τα γκολ των μικρών σας νεροσφαιριστών. Κάθε παίκτης εκτοξεύει στοχευμένα νερό στην μπάλα,  προσπαθώντας να την οδηγήσει στο τέρμα του αντιπάλου. Όποιος βάλει γκολ πιο γρήγορα γίνεται ο water σκόρερ της χρονιάς και υπογράφει χρυσό συμβόλαιο με τη… Diaskedasi United!

Μπαλονοαδειάσματα

Ιδανικά, παίζεται με πολλούς παίκτες. Τα παιδιά σχηματίζουν 2 μεγάλους κύκλους, δηλαδή δύο ομάδες. Εν τω μεταξύ, οι γονείς, γεμίζετε δύο μπαλόνια (ένα για κάθε ομάδα) με νερό, τα δένετε στην άκρη και κάνετε επάνω τους μία μικρή τρύπα. Σε πόσους γύρους θα καταφέρει κάθε ομάδα να περάσει το μπαλόνι στα χέρια όλων των παικτών της, πριν αδειάσει τελείως το μπαλόνι; Η ομάδα με τους πιο πολλούς γύρους κερδίζει και … φουσκώνει από περηφάνια!

Πέρασες το σχοινάκι; Γλίτωσες το νεράκι

Το αγαπημένο σχοινάκι (limbo) που παίζουν τα παιδιά στην πιο …νερένια εκδοχή του. Οι μεγάλοι κρατούν το λάστιχο στις δύο άκρες τους ως σχοινάκι και το παιδί προσπαθεί να περάσει από κάτω σκύβοντας προς τα πίσω. Αν ακουμπήσει το σχοινάκι κατά λάθος, ακολουθεί ένα μικρό μπουγέλο με το λάστιχο και ύστερα η προσπάθεια συνεχίζεται! Κέφι και γυμναστική σε ένα, δηλαδή.

Γέλιο με τον κουβά

Το αγαπημένο παιχνίδι με τον κουβά παίζεται είτε με δύο παιδιά είτε με όλη την οικογένεια. Ένας κουβάς γεμάτος νερό τοποθετείται στη μία άκρη και ένας άδειος στην άλλη. Κάθε παιδί βρέχει το σφουγγάρι του στον κουβά με το νερό και ύστερα τρέχει να το στείψει μέσα στον άδειο κουβά. Η κούρσα μεταξύ των κουβάδων συνεχίζεται μέχρι ένας παίκτης να αδειάσει τελείως τον γεμάτο του κουβά. Και βέβαια, μετά το τέλος του παιχνιδιού, οι κουβάδες μπορούν να γίνουν τέλεια ποτιστήρια για τα φυτά σας.

Χοπ-χοπ, το νερόφιδο περνώ

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

foods

Κουνήστε το λάστιχο ποτίσματος σαν να ήταν φιδάκι κάνοντας πλαϊνές κυματιστές κινήσεις και ζητήστε από το παιδί να χοροπηδά πάνω από το νερόφιδο. Τα παιδιά 3 ετών μπορούν να κάνουν αλματάκια και με τα δύο πόδια ενώ τα μεγαλύτερα με το ένα μόνο, για έξτρα βαθμό δυσκολίας και περισσότερο γέλιο. Όταν τελειώσει το παιχνίδι, αφήστε το νερόφιδο να επιστρέψει στο «σπίτι του», φτιάχνοντας μία μικρή «λιμνούλα» στο χώμα και τοποθετώντας το μέσα.

Τυχερή νεροβολή

Έχετε λάστιχο ποτίσματος με πιεστικό νερού στην άκρη του ή ένα νεροπίστολο; Τέλεια. Πάρτε και μία κιμωλία, σχεδιάστε διάφορα σχέδια-στόχους στο πεζούλι και αφήστε το αγγελούδι σας να ξεκινήσει τα νερο-πυρ μέχρι να σβηστούν με το νερό τα ζωγραφιστά σχέδια. Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα σβηστούν όλα. Εκτός απ’ το χαμόγελο στα χείλη σας!

Όπως πάντα, θα χαρείτε μαζί με τα παιδιά σας κάθε στιγμή του παιχνιδιού τους, επιβλέποντάς τα παράλληλα, για να αποφύγετε κινδύνους με το νερό. Και βέβαια, θα προστατεύσετε την επιδερμίδα τους όσο παίζουν κάτω απ’ τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Ευτυχώς, κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί ότι διακόψατε τη δράση γιατί το αγαπημένο παιδικό αντηλιακό ψεκάζεται απευθείας, ακόμη και σε βρεγμένο δέρμα!

Μήπως μετά, για έξτρα δροσιά, να «χτυπήσετε» οικογενειακώς και μία γρανίτα;