Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά 3 ετών από το τίποτα

toddler reading

«Αυτοσχεδιάζουμε και διασκεδάζουμε». Αυτό είναι το μότο σας για να περάσετε με το τρίχρονο αγγελούδι σας όμορφες και δημιουργικές στιγμές. Χαρείτε μαζί τους την πολύτιμη διαδρομή της εξερεύνησης, της φαντασίας και τη δημιουργικότητας όπου και αν βρίσκεστε, με παιχνίδια που «στήνετε» εύκολα, επί τόπου, χωρίς εξοπλισμό.

Δρόμος ή δέντρο;

Ένα παιχνίδι που παίζεται παντού. Αν είστε σπίτι, κοιτάξτε απ’ το παράθυρο. Αν είστε στη βόλτα, κοιτάξτε γύρω σας. Ξεκινήστε εσείς, οι γονείς. Αφού εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο στον χώρο, πείτε στο παιδί «βλέπω κάτι που αρχίζει από Χ». Το παιδί θα πρέπει να περιεργαστεί τον χώρο και να μαντέψει ποιο είναι αυτό το αντικείμενο. Σκέφτεστε πιο ξεκαρδιστικά μαθήματα ορθογραφίας και ανάπτυξης λεξιλογίου;

Ακούγεται σαν…

Βάλτε στο κινητό ή τον υπολογιστή ήχους από διάφορες καταστάσεις (κυκλοφορούν αμέτρητες τέτοιες συνθέσεις) και ρωτήστε το παιδί «τι ήχος είναι αυτός;». Για να αποκτήσει το παιχνίδι ενδιαφέρον, εκτός από τους εύκολα αναγνωρίσιμους, όπως αυτοκίνητα που μαρσάρουν, ηλεκτρική σκούπα κ.λπ. βάλτε και δύσκολους. Λέτε να βρει το αγγελούδι σας και το περπάτημα της πασχαλίτσας στη χλόη;

Γράμματα στην πλατούλα

Μια ακόμη δημιουργική απασχόληση για παιδιά 3 ετών που έχει πλάκα. Σχεδιάστε στην πλάτη του παιδιού με το δάχτυλό σας ένα γράμμα της αλφαβήτα. Ανάλογα με τις κινήσεις σας, το παιδί θα πρέπει να βρει ποιο γράμμα είναι. Στη συνέχεια αλλάξτε ρόλους να δούμε πόσο καλά τα καταφέρνετε και εσείς στη μαντεψιά. Πάντως ένα γράμμα δεν θα λείψει με τίποτα απ’ το παιχνίδι. Το Δ της διασκέδασης!

Κινέζικα και Αλαμπουρνέζικα

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

frezyland dodonts august info

Ώρα για ξένες γλώσσες αλλά λίγο διαφορετικές. Φτιάξτε με τον μικρό σας λεξιπλάστη ή η μικρή σας λεξιπλάστρια μία γλώσσα που θα καταλαβαίνετε μόνο μεταξύ σας, σαν το προσωπικό σας συνθηματικό, βάζοντας στις λέξεις μία συγκεκριμένη κατάληξη (π.χ. τσαν-τσον, αν θέλετε να μιλήσετε κινέζικα). Άντε να μαντέψει ο μπαμπάς ή η γιαγιά τι λέτε μεταξύ σας! Μήπως να τους φτιάξετε και κανένα λεξικό;

Ρίμα στη ρίμα και περνάμε πρίμα (για παιδάκια 3-4 ετών)

Ένα ακόμη διασκεδαστικό παιχνίδι για λίγο μεγαλύτερα νήπια που έχουν λίγο πιο εμπλουτισμένο λεξιλόγιο. Πείτε μία λέξη και ζητήστε από το παιδί να βρει μία άλλη που έχει την ίδια κατάληξη. Για παράδειγμα, πείτε: «Λουλούδι. Ποια άλλη λέξη τελειώνει σε -ούδι;» «Το τραγούδι!» «Μπράβο!».

Είδατε, τελικά, που δεν χρειάζεστε πολλά-πολλά για να περάσετε όμορφα και εποικοδομητικά με ένα τρίχρονο παιδί;  Μόνο με την παρουσία σας, την όρεξη και την φαντασία σας, το γέλιο θα ρέει άφθονο και η γνώση… επίσης.

Atoprel

Ατοπική δερματίτιδα, αντιμετωπίζεται;

Ανακαλύψτε την ειδικά σχεδιασμένη σειρά για τις ανάγκες του ευαίσθητου και με τάση για αλλεργία δέρματος του μωρού σας, πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

πολύ ενδιαφερον αρθρο!

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!