Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Loading..

Ενίσχυση ανοσοποιητικού σε παιδιά: 8 Πολύτιμες Συμβουλές

Ανακαλύψτε 8 πολύτιμες συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σε παιδιά. Βρείτε χρήσιμες συμβουλές και how to videos. Μπείτε στο site της Frezyland και μάθετε ότι σας ενδιαφέρει για εσάς και το παιδί σας

ΥΠΝΟΣ

Σύμφωνα με μελέτες, η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες προσβολής του οργανισμού από ιώσεις. Τα βρέφη χρειάζονται τουλάχιστον 14 ώρες ύπνου την ημέρα, ενώ τα παιδιά από 3 ετών χρειάζονται το λιγότερο 10 ώρες. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι τα παιδιά σας είναι πάντα συνεπή στο ραντεβού τους με τον… Μορφέα.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσφέρετε στο παιδί σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, D και ψευδάργυρο. Θα τα βρείτε στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, στα ψάρια, τα αβγά, τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς. Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης, καθώς 100 γραμμάριά της ζάχαρης (ένα γλυκό) καταστέλλουν το ανοσοποιητικό μέχρι και 75% για αρκετές ώρες!

ΑΣΚΗΣΗ

Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που ασκούνται συστηματικά αρρωσταίνουν 25% έως 50% λιγότερο σε σχέση με αυτά που κάνουν καθιστική ζωή. Ενθαρρύνετε την άσκηση στην ύπαιθρο, ακόμα και στην “καρδιά” του χειμώνα.

ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Αερίζετε συχνά το σπίτι και το δωμάτιο του παιδιού και μάθετε τα παιδιά σας να πλένουν σωστά τα χέρια τους, αφού τα μικρόβια μεταφέρονται μέσω αυτών στις «πύλες» του οργανισμού (τη μύτη, τα μάτια και το στόμα).

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μη φορτώνετε υπερβολικά το πρόγραμμα του παιδιού σας και εξασφαλίστε ότι θα υπάρχει χρόνος για παιχνίδι και ξεκούραση. Το στρες και το άγχος, ακόμη και στα μικρά παιδιά, κάνει τον οργανισμό να εκκρίνει ορμόνες που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ (;)

Μην παραντύνετε τα παιδιά σας. Το υπερβολικό ντύσιμο κάνει τα παιδιά να ιδρώνουν
και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν ως αποτέλεσμα την επιβίωση ιών και μικροβίων. Πριν το πιέσετε να φορέσει μπουφάν η ζακέτα, αναρωτηθείτε: “Εγώ κρυώνω;”

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο καθαρός αέρας ωφελεί το ανοσοποιητικό, ενώ οι κλειστοί χώροι στους οποίους συγκεντρώνονται παιδιά, συχνά φιλοξενούν ιούς και μικρόβια.

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

Ενισχύστε την... παρέα των ωφέλιμων βακτήριων του εντέρου του παιδιού με προβιοτικά. Είναι αποδεδειγμένο πως τα συμπληρώματα προβιοτικών δυναμώνουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν από ιώσεις και κρυολογήματα. Τα PRODILAC IMMUNO SHIELD START είναι κατάλληλα για νήπια και παιδιά, δεν περιέχουν ζάχαρη, τεχνητά γλυκαντικά, χρώμα, αλάτι και αλλεργιογόνα.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

teen with his mom and the principal