family in a trip

Πού να πάμε να «πιάσουμε» ήλιο; Ποιους και τι να πάρουμε μαζί; Τι να μην ξεχάσουμε και τι μπορούμε να αφήσουμε σπίτι; Όλες οι απαντήσεις ακολουθούν παρακάτω, για να χαρούμε βόλτες με ξεγνοιασιά, ασφάλεια και προστασία τώρα που μύρισε (σχεδόν) καλοκαίρι.

 

Ηλιόλουστα πάρκα και πλατείες, παραλίες ή μήπως δάση;

Όλα παίζουν, ανάλογα με τη διάθεση, τον χρόνο και το πρόγραμμα. Αν υπάρχει «κενό»  τις καθημερινές, μπορείτε το απογευματάκι μετά το σχολείο να χαρείτε το πατίνι σας ή την ποδηλατάδα στην πλατεία ή τον πεζόδρομο της γειτονιάς που μάλιστα, θα είναι λίγο πιο ήσυχα εκείνες τις ώρες. Αν πάλι, σας δελεάζει μία σύντομη εκδρομή στα γύρω βουνά για να χαρείτε λίγη φύση ή να πάτε στην παραλία ίσως όχι ακόμα για κολύμπι αλλά για άραγμα και παιχνίδι στην ακροθαλασσιά, τότε ίσως η Κυριακή με το χαλαρό πνεύμα της είναι η πιο κατάλληλη μέρα και η πιο εξυπηρετική, για να κανονίσετε να βρεθείτε μαζί με φίλους. Ενημερώστε όμως εγκαίρως την παρέα για το πλάνο σας γιατί τις εαρινές και πρώτες θερινές Κυριακές το πρόγραμμα έχει συχνά παιδικά πάρτι!

 

Οδηγός επιλογής παρέας για τη βόλτα ή την εκδρομή μας

Πολύ συχνά, οι γονείς επιλέγουν παρέα για τη βόλτα και την εκδρομή με βάση τα δικά τους κριτήρια προτίμησης γονιών, επιλέγοντας αυτούς με τους οποίους «τα βρίσκουν». Όμως είναι πολύ σημαντικό να ακούμε τις επιθυμίες των παιδιών: Με ποιους συμμαθητές θα ήθελαν να κάνουν παρέα και εκτός σχολείου; Με ποια παιδιά περνούν καλά, όταν βρίσκονται μαζί; Θυμόμαστε επίσης ότι πιο εύκολο για έναν ενήλικα (που διαθέτει τη νοητική ωριμότητα που απαιτεί η κατάσταση) να προσαρμοστεί στον συγχρωτισμό με έναν γονιό με τον οποίο δεν υπάρχει απόλυτη συμπάθεια ή σημεία ταύτισης απ’ ό, τι είναι για ένα παιδί να διαχειριστεί μία ανεπιθύμητη παρέα.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

kids eating

 

Τι θα χρειαστούμε απαραιτήτως μαζί μας;

Πρωτίστως την καλή μας διάθεση αφού οι “βόλτες με το ζόρι” δεν έχουν πλάκα. Επιπλέον, ανάλογα με τον προορισμό, διαλέγουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

  • Τα παγουράκια των παιδιών με το νερό
  • Σνακ που «αντέχουν» στον ήλιο και τη ζέστη
  • Μαντιλάκια καθαρισμού ή αντισηπτικό τζελ
  • Ένα γιο-γιο γιατί ποτέ δεν ξέρεις
  • Γυαλιά και πλατύγυρο καπέλο ή καπέλο τύπου λεγεωνάριου, ώστε να καλύπτει και τον σβέρκο
  • Το αγαπημένο μας παιδικό αντηλιακό προσώπου-σώματος (δεν ξεχνάμε τα χεράκια που βγήκαν έξω με τα κοντομάνικα) με μακρά παραμονή στο δέρμα, ιδανική για τις βόλτες μας. Αν επιλέξουμε βουνό ή παραλία, προτιμάμε αντηλιακό που προστατεύει και από τις επιθέσεις των εντόμων
  • Μια ζακέτα ή ένα πανωφόρι, για την ψύχρα του βουνού
  • Μια ομπρέλα και πετσέτες, ψάθες, καρεκλάκια, κουβαδάκια, φρίσμπι ή όποιο παιχνίδι αγαπάμε, αν επιλέξουμε την πλαζ.

 

Τι μπορούμε να παραλείψουμε στις ανοιξιάτικες βόλτες και εκδρομές μας;

  • Ό,τι η ιστορία έχει δείξει ότι δεν χρειαζόμαστε μαζί μας. Ο οδηγός μας είναι οι προηγούμενες βόλτες μας. Αν πήραμε πάνω από δύο φορές μαζί μας κάτι που δεν χρησιμοποιήσαμε τελικά, τότε ίσως δεν χρειάζεται να κάνουμε τρίτη φορά την «απόπειρα», βαραίνοντας την τσάντα μας με αχρείαστα αντικείμενα.
  • Την γκρίνια για οτιδήποτε δεν είχαμε προβλέψει αλλά βρέθηκε στον δρόμο μας: για την πολύ πιο έντονη ζέστη, όταν η εφαρμογή έδειχνε χαμηλότερη θερμοκρασία, για το ανεξήγητο για Κυριακή μποτιλιάρισμα, για τη δυσκολία εύρεσης θέσης στάθμευσης, για την ατέλειωτη ουρά στο παγωτατζίδικο κ.ο.κ.

 

Και τώρα που ξεδιαλύναμε κάπως τα πρακτικά, ας σταθούμε στα ουσιαστικά: τη χαρά που θα πάρουν μικροί και μεγάλη από τις αναζωογονητικές ηλιόλουστες βόλτες ή εξορμήσεις τους τις οποίες περίμεναν πώς και πώς έναν ολόκληρα χειμώνα.