baby's room in bright tones

Το αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού προσεχώς έτοιμο; Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τον βρεφικό χώρο, καλύτερα να έχετε κατά νου 5 σημαντικά σημεία που πολλές μαμάδες εύχονταν να γνώριζαν πριν τα μαστορέματα και τη διακόσμηση.

1.Το «σύνδρομο της φωλιάς» μπορεί να σε κάνει να υπερβάλλεις

Όπως ένα θηλυκό πτηνό ετοιμάζει πυρετωδώς τη φωλίτσα για τα μικρά του, έτσι και μία μέλλουσα μαμά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της, συχνά νιώθει μια ακατανίκητη ενέργεια και ανάγκη να καθαρίσει μανιωδώς, να τακτοποιήσει, να οργανώσει τέλεια κάθε γωνιά του σπιτιού, ώστε να είναι όλα άψογα προετοιμασμένα για τον ερχομό του μωρού της. Όμως αυτός ο  υπερβάλλων ζήλος αφενός μπορεί να οδηγήσει τη μέλλουσα μαμά σε παρορμητικές αγορές για το βρεφικό δωμάτιο-εξοπλίζοντάς το με περιττά έπιπλα και διακοσμητικά- αφετέρου οι επίπονες και κοπιαστικές οικιακές εργασίες δεν ενδείκνυνται, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο της κύησης. Ιδανικά, φροντίστε να κάνετε την ετοιμασία του nursery room πιο νωρίς στην εγκυμοσύνη, πριν ακόμα εμφανιστεί το «σύνδρομο της φωλιάς» και πάντα μα πάντα να ζητάτε βοήθεια.

2.Τα μωρά δεν χρειάζονται πολύ χώρο

Ή τουλάχιστον δεν τον χρειάζονται απαραιτήτως. Ακόμα και αν οι αισθητικές προσταγές θέλουν τα βρεφικά δωμάτια υπερ-ευρύχωρα με μια τεράστια κούνια μπροστά από έναν εξίσου τεράστιο τοίχο με άπειρα καδράκια και φωτογραφίες και άφθονο άδειο χώρο τριγύρω, στην πραγματικότητα, το μωράκι σας θα είναι ευτυχισμένο ακόμα και μέσα σε λίγα τετραγωνικά γεμάτα ασφάλεια, θαλπωρή, ζεστασιά και αγάπη.

3. Ποιος ορίζει το ¨πολύ μπεμπέ¨;

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

baby sleeping

Ο μινιμαλισμός είναι παγκοσμίως η νέα τάση στη διακόσμηση των βρεφικών δωματίων όμως σε ορισμένους γονείς αυτή η αισθητική φαίνεται «φτωχή» ή αταίριαστη στο βρεφικό. Αν ανήκετε κι εσείς σε όσους επιθυμούν να γεμίσουν το δωμάτιο του μωρού με αρκουδάκια, μπαλονάκια, καρδούλες και οτιδήποτε άλλο κλασικά μωρουδιακό, κάντε το άφοβα χωρίς να υποτάσσεστε σε αισθητικούς κανόνες και συμβάσεις. Άλλωστε το μωράκι σας θα μεγαλώσει τόσο γρήγορα που μια μέρα τα «πολύ μπεμπέ» θα σας λείψουν αφάνταστα!

4. Η προσωπική πινελιά δίνει άλλη ζεστασιά

Ωραία τα ολοκαίνουργια έπιπλα, τα διακοσμητικά και τα παιχνίδια που διαλέξατε τόσο προσεκτικά στην αγορά. Όμως αν ανάμεσά τους βάλετε και αντικείμενα φτιαγμένα από τα χεράκια αγαπημένων σας ανθρώπων ή δώρα που σας έκαναν σε άσχετη χρονική στιγμή και τώρα ταιριάζουν με τη διακόσμησή του βρεφικού ή παιχνίδια που έχουν φυλάξει οι δικοί σας γονείς από τότε που ήσασταν και εσείς παιδιά, τότε θα δώσετε μια πιο συναισθηματική νότα στο δωμάτιο.

5. Πλενόμενη ταπετσαρία

Θα αποκτήσετε αγοράκι; Αν η κούνια/αλλαξιέρα σας είναι κοντά στον τοίχο τον οποίο σκοπεύετε να «ντύσετε» με ταπετσαρία, προτιμήστε καλύτερα μία πλενόμενη που καθαρίζεται εύκολα από τα… υγρά ατυχήματα των πρώτων ημερών!

Φυσικά, τα παραπάνω tips είναι απλώς ένα χρήσιμος οδηγός, για να σας προφυλάξει από τα «μακάρι να ’ξερα νωρίτερα!». Αξιοποιήστε όποια κομμάτια του θεωρείτε χρήσιμα, ενσωματώστε τα στα δικά σας «θέλω» και φτιάξτε για το μωράκι σας την πιο τέλεια, τρυφερή φωλιά του σπιτιού.