Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

5 ερωτήσεις που επηρεάζουν την ψυχολογία της εγκύου

έγκυος γυναίκα καθισμένη στο πάτωμα

Τι ακούμε και δεν το μαρτυρούμε! Αυτό είναι το μότο των γυναικών στη εγκυμοσύνη, όταν ο περίγυρος -από αδιακρισία ή άγνοια- ξεστομίζει τις απαγορευμένες ερωτήσεις.

1. TΟ ’ΧΑΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ή ΑΠΛΩΣ ΕΤΥΧΕ;

Όταν μία γυναίκα ανακοινώνει πως περιμένει παιδί, σημαίνει πως είναι μία ειλημμένη απόφαση που την κάνει ευτυχισμένη. Οπότε τι σημασία έχει, αν η εγκυμοσύνη υπήρξε στα πλάνα του ζευγαριού ή ήρθε ξαφνικά; Αφήστε που το «προγραμματισμένη εγκυμοσύνη» είναι μία σχετική έννοια, αφού ακόμα και αν προσπαθεί μια γυναίκα για καιρό να μείνει έγκυος, δεν μπορεί με σιγουριά να καθορίσει το πότε τελικά θα έρθει το μωρό!

2. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;

Άλλη μία αδιάκριτη ερώτηση που μόνο αμηχανία θα φέρει στη μέλλουσα μαμά. Στη χώρα μας δε, που το θέμα των παραδόσεων καλά κρατεί, το κεφάλαιο «διαλέγω όνομα» για το παιδί, είναι ούτως η άλλως κάποιες φορές αιτία οικογενειακού πολέμου! Πολλοί γονείς επίσης δεν θέλουν να αποκαλύψουν αμέσως το όνομα του παιδιού και προτιμούν να το κάνουν αργότερα. Γι’ αυτό, καλύτερα να προτιμάται η πιο αθώα εκδοχή της ερώτησης: «διαλέξατε όνομα για το παιδί;»

3. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΪΔΕΨΩ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ;

Άβολο εις τη νιοστή! Γιατί η κοιλιά της εγκύου ανήκει στην ίδια και όχι στον λαό. Εκτός αν μιλάμε για ένα πολύ κοντινό πρόσωπο της μέλλουσας μαμάς, όπως είναι η κολλητή της ή η αδελφή της, το savoir vivre λέει να μην χειρονομούμε σε ξένες κοιλιές.

4. ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ ΑΥΤΟ;

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

unhappy pregnant

Μία έγκυος ξέρει και παραξέρει ποιες τροφές πρέπει ή δεν πρέπει να καταναλώνει αυτήν την περίοδο και αν δεν ξέρει, ο γιατρός της είναι ο μόνος που μπορεί να την καθοδηγήσει. Γι’ αυτό, αν δείτε μία έγκυο να τρώει κάτι που δεν εγκρίνετε, συνεχίστε να μην εγκρίνετε αν το θέλετε, αλλά σιωπηλά και αθόρυβα.

5. ΜΑ ΚΑΛΑ, ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ;

Ναι, η κοιλίτσα φούσκωσε μέχρι εκεί που δεν πάει και οι μέρες περνάνε και κοντεύει να μπει ο δέκατος μήνας! Γι’ αυτό ακριβώς, η έγκυος μπορεί να είναι ήδη αγχωμένη. Με το να τη ρωτάνε συνεχώς, αν πονάει, αν ή νιώθει πως έσπασαν τα νερά, τη στρεσάρουν ακόμα περισσότερο. Σε τελική ανάλυση, το μωρό θα βγει όταν θέλει να βγει και λογαριασμό δεν θα δώσει σε κανένα. Σίγουρα όχι στους περίεργους.

Αν είστε σε περίοδο εγκυμοσύνης απαντήστε στις αμήχανες ερωτήσεις με ευγένεια και χιούμορ και αν είστε σ΄ αυτούς που «θέλουν να τα ξέρουν όλα», πριν σκοτώσει η περιέργεια τη γάτα σκοτώστε… την αλεπού που κρύβεται μέσα σας.

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

EDITOR'S
PICK

“πόσα κιλά πήρες;” ,”πάχυνες” , “πρόσεχε να μην κάνεις ραγάδες”
Αυτά τα σχόλια με ρίχνουν για λίγο ψυχολογικά… Όμως μετά θυμάμαι πως στο σώμα μου μέσα μεγαλώνω το μωράκι μου, και το αγαπώ!

Μπορώ να χαϊδέψω τη κοιλιά σου;;;ΟΧΙ BEBAIA…

το πιο αγχωτικο σχολιο για μενα ειναι οσο προσπαθεις να μεινεις εγκυος και σου λενε ολοι,αντε αφου παντρευτηκατε ποτε θα κανετε παιδι;ο χρονος περναει.κατσε τι ειναι τυροπιτα να το βαλω στο φουρνο και να γινει;

-Καλά πίνεις καφέ στην κατάσταση σου;
– Ο γιατρός μου με αφήνει
– το μωρό σου δεν το σκέφτεσαι;

Να μην κάνεις επισκληριδιο πως θα καταλάβεις ότι θα γίνεις μάνα αν δεν πονέσεις;

Μην τεντωνεσαι μην σηκώνεσαι απότομα μη σκύβεις

Βγάλε έξω το σκύλο τώρα είσαι έγκυος δεν κανει, να βρεις κάπου να το δώσεις μωρό περιμένεις..

Τα νεύρα μουυυυυυυυ


Συνολικός αριθμών σχολίων:12

Οι χειρότεροι είναι αυτοί που δεν ρωτούν καν ..απλώνουν το χέρι στην κοιλιά!!! Κάπου ώπα δηλαδή.. χαχαχαχα

Ιδιαιτερα το σχόλιο “την επιθυμούσατε η ετυχε η εγκυμοσυνη”; ειναι ένα από τα πιο κακεντρεχή σχόλια!!

Το μόνο που δε με ενοχλεί από τα παραπάνω είναι να με χαϊδεύουν στην κοιλιά… Όλα τα άλλα πραγματικά μπορούν να σε φέρουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση…Γιατί κάποιος πρέπει να σε κρίνει και να σου κάνει όποια πιο αδιάκριτη ερώτηση υπάρχει? Υποτίθεται ότι η εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική εξέλιξη στη ζωή ενός ζευγαριού παρόλα αυτά αντιμετωπίζεται σαν κάτι αφύσικο επικίνδυνο και αξιοπερίεργο. Ειδικά τα θέματα ονόματος, φύλου και κιλών έχουν καταντήσει μάστιγα.. Ε αφού είναι αγόρι το όνομα του πεθερού σου, ε? – Ε αφού είναι κοριτσάκι εντάξει ότι όνομα και να του δώσετε δεν πειράζει. -Πήρε πολλά κιλά τελικά, αν θηλάσεις κιόλας θα αργήσεις να τα χάσεις ε?… Μακάρι να υπήρχε ενσυναίσθηση στον κόσμο. Ίσως οι εγκυούλες να αισθανόμασταν πιο όμορφα.

Ισχύει ότι η ερώτηση το θέλατε ή έτυχε είναι αν όχι η πιο «χαζή» έως και εντελώς αδιάκριτη. Ποιος δεν θα ήθελε ένα μωρό από ένα ζευγάρι που αγαπιέται;

Εμενα με ρωτησαν “Τι περιμενεις?”, λεω”Κοριτσακι” κι απαντουν…”Ε δεν πειραζει”. Τι λετε βρε παιδια! Σοβαρα τωρα?? Γερα να ειναι τα μωρα μας!

Δεν χαϊδεύω ξένες κοιλιές, όμως δεν έχω θέμα όταν μου το ζητάνε.

Πολλαααα!!!

Μπορώ να χαϊδέψω τη κοιλιά σου;;;;εεεε…Όχι…Εγώ γιατί δε χαϊδεύω τη δικια σου;;;;είμαι στον 8ο μήνα και νιώθω ότι μονίμως έχω ένα κολλημένο χέρι πάω μου να με χαϊδεύει!!!!

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!