ice cream

Θυμάστε που μετρούσαμε τα καλοκαίρια με παγωτά; Και πώς να ξεχάσουμε τις στιγμές που περιμέναμε μετά το φαγητό να ανοίξουμε την κατάψυξη για το παγωτάκι μας; Τώρα πλέον όμως το παγωτό μπορεί να είναι και υγιεινό και να το ετοιμάζουμε για τα μικρά μας χωρίς ενοχές! Το τέλειο sugar free παγωτό που συνδυάζει και υγιεινά υλικά και άπαιχτη γεύση σίγουρα υπάρχει, και για να βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε τις πιο hot συνταγές για να δροσίσετε τα μικρά σας, και ίσως να ξεκινήσετε να μετράτε και μαζί τους τα καλοκαίρια με παγωτά!

 

Παγωτό γιαούρτι με μούρα

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα μούρα
  • 1 κ.γ. μέλι

Πώς θα το φτιάξετε:

1.Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μαζί.

2.Μόλις το μείγμα γίνει λείο, το γιαουρτοπαγωτό σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το απολαύσετε αμέσως ή και να το αφήσετε για λίγο στην κατάψυξη.

Κάν’το με αβοκάντο  

Υλικά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • φρέσκα φύλλα μέντας
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιου
  • Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για γλύκα

Εκτέλεση:

1.Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

2.Μόλις το μείγμα γίνει λείο και ομοιογενές, το μεταφέρετε σε μια φόρμα για κέικ και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 ώρες.

TIP! Για να μην αλλάξει χρώμα το παγωτό, το καλύπτετε με μεμβράνη που ακουμπά απευθείας στην επιφάνειά του.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Happy couple

 

Δροσιστική Χουμαρδοσοκολάτα (με παγωτομηχανή)

Ετοιμάζετε το παγωτό με:

  • 2 κούπες βασιλικούς χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

(η συνταγή δεν θα πετύχει με απλούς μικρούς χουρμάδες που είναι πιο στεγνοί και σκληροί)

  • 400ml γάλα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Τρόπος παρασκευής:

1.Βάζετε το μπολ της παγωτομηχανής στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνετε να παγώσει για 18–24 ώρες. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, για να πήξει σωστά το παγωτό κατά το χτύπημα.

2.Σε ένα δυνατό μπλέντερ, πρόσθετετε τα υλικά και τα χτυπάτε, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Χτυπάτε στην πιο δυνατή ταχύτητα, για να έχετε ένα αφράτο αποτέλεσμα.

3.Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωτομηχανή με το μπολ της που έχετε βγάλει από την κατάψυξη και το αφήνετε να χτυπηθεί για σχεδόν μία ώρα. Στο τέλος, θα έχει υφή μαλακού παγωτού μηχανής. Αν θέλετε πιο σκληρή υφή, βάζετε το μπολ της παγωτομηχανής στην κατάψυξη για 15–20 λεπτά, για να σφίξει.

 

Υγιεινό παγωτό για παιδιά αλλά… θα μείνει και για τους μεγάλους μια κουταλιά!