Τι στάση να χρησιμοποιήσω;

breastfeeding positionsΥπάρχουν πολλές και διαφορετικές στάσεις θηλασμού, συνεπώς κάθε μητέρα μπορεί να προσφέρει το στήθος της και το βρέφος να θηλάζει στη στάση που τους βολεύει καλύτερα.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες στάσεις οι οποίες εφαρμόζονται με στόχο να επιτευχθεί ένας άνετος και αποτελεσματικός μητρικός θηλασμός.

Εφόσον η μητέρα εξασφαλίσει τη δική της άνετη στάση, τοποθετεί το βρέφος στο στήθος με τρόπο που το σώμα του να είναι γυρισμένο προς το σώμα της , ώστε να κοιτάζονται, δηλαδή «κοιλιά με κοιλιά». Έπειτα υποστηρίζει τον αυχένα του βρέφους με το χέρι της και δεν ξεχνά  να κατευθύνει το νεογνό προς το στήθος και όχι το στήθος προς το μωρό. Φροντίζουμε να κρατάμε το στήθος μας και τα δάχτυλά μας να σχηματίζουν το γράμμα C, δηλαδή ο αντίχειρας τοποθετείται πάνω από τη θηλαία άλω και τα υπόλοιπα 4 δάχτυλα στο κάτω μέρος του μαστού. Ακόμη, απαραίτητη είναι η ύπαρξη υποστήριξης κάτω από τα χέρια και το σώμα του μωρού. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση αρκετών απλών μαξιλαριών ή ειδικής μαξιλάρας θηλασμού.

Τοποθετούμε τη θηλή μας απέναντι από τη μύτη του μωρού μας ώστε το μωρό να ανοίξει διάπλατα το στόμα του, να το ωθήσουμε προς το στήθος μας και να επιτύχουμε σωστή πρόσφυση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν το μωρό έχει πιάσει όχι μόνο τη θηλή αλλά και ολόκληρη ή μεγάλος μέρος της θηλαίας άλω, τα χείλη του είναι ανεστραμμένα προς τα έξω και το πηγούνι πατάει καλά πάνω στο στήθος. Ο θηλασμός είναι ρυθμικός και δεν πονάει.

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

baby gymnastics

Προτεινόμενες θέσεις θηλασμού

Θέση Αντίστροφης Αγκαλιάς

Προτείνεται για πρωτότοκες, μητέρες, διότι η μητέρα καθοδηγεί το βρέφος προς τη θηλή, πιάνοντάς το από τον αυχένα.

Θέση Αγκαλιάς

Στη θέση αυτή, το κεφάλι και το σώμα του βρέφους υποστηρίζεται από το μπράτσο της μητέρας του.

Ξαπλωτή θέση

Η μητέρα ξαπλώνει στο πλάι και το ίδιο και το βρέφος. Ιδιαίτερα ξεκούραστη στάση και ασφαλής.

Θέση  rugby

Θέση κατάλληλη για μητέρες που έχουν γεννήσει με καισαρική ή έχουν πολύ μεγάλο στήθος. Το μωρό τοποθετείται κάτω από τον βραχίονα της μητέρας και το κεφάλι του κρατείται από τη μητέρα θυμίζοντας το χαρακτηριστικό κράτημα μιας μπάλας rugby.

Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος στάση. Διευκολύνετε τον θηλασμό για εσάς και το παιδί σας και βιώστε αυτήν τη μοναδική εμπειρία δεσμού!

Απόψεις και άλλες δηλώσεις που εκφράζονται από χρήστες και τρίτα μέρη (π.χ., επιστημονικούς συνεργάτες) είναι αποκλειστικά δικές τους και δεν αποτελούν απόψεις της Frezyland by Frezyderm. Την ευθύνη για περιεχόμενο που δημιουργείται από τρίτα μέρη φέρουν αποκλειστικά τα μέρη αυτά.