spinachpie 2

Ένα ιδανικό γεύμα για το σχολείο ή για ελαφρύ βραδινό για τους μικρούς μας φίλους. Σε αυτό το γεύμα η μεσογειακή συνταγή της σπανακόπιτας γίνεται ακόμα περισσότερο υγιεινή με τη συμμετοχή του Τραχαχανάκη με λαχανικά, αντί φύλλου. Εμπλουτίζεται η συνταγή με πλέγμα φυτικών ινών από το βιολογικό σιτάρι ολικής, το μίγμα λαχανικών σε συνδυασμό με το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο. Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και στα μέταλλα φωσφόρο και μαγνήσιο, τα οποία μαζί με το ασβέστιο αποτελούν βασικά δομικά στοιχεία των οστών.

SPANAKOPITA 01

ΥΛΙΚΑ

 

  • 600γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 συσκευασία (165γρ.) Τραχαχανάκης, βιολογικός τραχανάς με λαχανικά
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 100ml γάλα
  • 150γρ.τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 100ml νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κλαδάκια φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 20γρ.σουσάμι (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

school lunch

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το πράσο με λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε το σπανάκι, το νερό και ανακατέψτε με μία κουτάλα έως ότου αχνιστεί και μαλακώσει το σπανάκι και εξατμιστούν τα υγρά. Στην συνέχεια, προσθέστε το γάλα και τη μισή συσκευασία (80γρ.) Τραχαχανάκη με λαχανικά, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει και να πήζει το μείγμα. Αλατοπιπερώστε, αποσύρετε από την φωτιά ώστε να κρυώσει ελαφρά το μείγμα και προσθέστε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τη φέτα και τα αυγά. Τέλος, αλείψτε με ελαιόλαδο ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών και πασπαλίστε από το υπόλοιπο της συσκευασίας Τραχαχανάκη με λαχανικά, το μισό στη βάση του ταψιού. Ρίξτε και στρώστε το μείγμα σπανακόπιτας σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίστε το υπόλοιπο μισό του Τραχαχανάκη με λαχανικά σε όλη την επιφάνεια της πίτας (προαιρετικά προσθέστε και σουσάμι). Ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160Ο C για 30’.