Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Όταν γίνεσαι μαμά: Τα καλύτερα έρχονται!

27 Μάι 2020
mom cuddling baby's hand

Πόσες φορές ακούμε κάτι και το προσπερνάμε επειδή δεν μας άγγιξε.

Πόσες από ’μας χάνουμε την ελπίδα μας επειδή μας άγγιξε μία δύσκολη στιγμή. Περνώντας με χαρά και προσμονή την πρώτη μου εγκυμοσύνη και αναμένοντας τη μεγάλη μέρα, δυστυχώς δεν ήρθε το χαμόγελο στα χείλη μου.

Ίσως να έχει τύχει σε κάποιες από εσάς ίσως και όχι αλλά το μήνυμα είναι ίδιο: ακόμα και την πιο δύσκολη στιγμή, πρέπει να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς και να παλέψεις για το αύριο, για ένα καλύτερο αύριο. Αν μεμψιμοιρείς, δεν θα έρθει. Αν το «δουλέψεις», σίγουρα κάτι καλύτερο θα βγει. Δεν ξεχνάς, θυμάσαι. Αλλά κοιτώντας πίσω, δεν πας μπροστά.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

mom with baby hug

Ένα όμορφο αγοράκι ήρθε στη ζωή μου να με κάνει να συγκινηθώ όσο ποτέ, όταν το άγγιξα, όταν άκουσα το κλάμα του. Ποσό σημαντικό είναι αυτό το πρώτο κλάμα! Που σου επιβεβαιώνει ότι το μωρό σου ήρθε και είναι εδώ να σου χαρίσει τη μεγαλύτερη ευτυχία που μπορείς να φανταστείς. Που ανακουφίζεσαι και ένα βάρος φεύγει από το στήθος σου μαζί με το ανεξέλεγκτο άγχος που είχες για να πάρει τη θέση αυτή η χαρά. Η χαρά που δεν γνωρίζει κούραση όταν ξυπνάς κάθε 1 με 2 ώρες κάθε βράδυ για το θηλάσεις. Η χαρά που δεν σβήνει στη σκιά των μαύρων κύκλων που έχεις από την αϋπνία. Η χαρά που νιώθεις όταν ανοίγουν τα δύο ματάκια του και σε κοιτούν και σε κουβεντιάζουν ώρες ολόκληρες και εσύ δεν κουράζεσαι μέχρι να βλεφαρίσει και να αποκοιμηθεί. Η χαρά που ό,τι κι αν συμβεί, κι αν κουραστείς καμιά φορά κι αν δεν ξέρεις να τα κάνεις όλα καλά, σου υπενθυμίζει ότι είσαι η μάνα του και γι’ αυτό το πλασματάκι τα κάνεις όλα καλύτερα από ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Χαμογέλα λοιπόν και πάμε όλες μαζί να ζήσουμε αυτό το ταξίδι, αυτήν την περιπέτεια μαζί με τα παιδάκια μας με χαρά κοιτώντας μπροστά.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Ποσο πολύ σε νιώθω .. η μητρότητα είναι ένα δύσκολο συμβάν το οποίο σου αλλάζει όλη σου τη ζωή .. δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό που προσπαθούν να μας πασάρουν σε μια τηλεόραση από διάσημους δεν έχει να κάνει με κάτι εύκολο .. το πιο εύκολο ίσως τελικά είναι το να μείνει κανείς έγκυος γιατί το ταξίδι που σε περιμένει μετά δε μπορεί κανείς να το φανταστεί .. μια Μαμα παλεύει με όλα και πρέπει να σταθεί στα πόδια της για να μπορεί να ανταπεξέλθει .. δε πρέπει να ακούει κανέναν όμως γιατί όσο ακούει όσο διαβάζει από κάποιες υποτιθέμενες τέλειες που δε σηκώνουν λάθη στο σπαθί τους το μόνο που καταφέρνει είναι να την παίρνει από κάτω .. πρέπει όλες μας να ακούμε μόνο το ένστικτο μας και εκείνο δε κάνει ποτε λάθος τουλάχιστον σε θέματα μητρότητας . Πόσες ιστορίες έχω να διηγηθώ πλέον Μαμα δυο αγοριών παλεύω με όλους και όλα να κρατηθώ στα πόδια μου να μη παλαβωσω από τη μια η κλεισούρα με τα παιδιά από την αλλη ο κορονοιος από την άλλη τα χίλια δυο προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν ας είμαστε θετικές ας κλείσουμε τα μάτια στον πανικό έστω και για δυο λεπτά ας κρατηθούμε ψύχραιμες και γελαστές όχι μόνο για εμάς αλλά για αυτά τα μουτράκια θαύματα που ήρθαν στον κόσμο !!! Σας φιλώ όλες και καλή δύναμη να έχετε …