Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

woman dyes hair

Για πολλές από εμάς η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι πολυτέλεια σε χρόνο και… χρήμα.  Στο εμπόριο κυκλοφορούν βαφές για όλα τα γούστα και, σίγουρα, το να βάψει κανείς τα μαλλιά του δεν είναι πυρηνική φυσική. Ωστόσο καλό είναι, αν αποφασίσετε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας στο σπίτι, να ακολουθήσετε κάποιες επαγγελματικές συμβουλές:

  • Προμηθευτείτε τη σωστή ποσότητα. Μια βαφή μαλλιών δεν κάνει για όλα τα μήκη. Αν τα μαλλιά σας είναι πιο μακριά από τους ώμους, τότε προμηθευτείτε 2 συσκευασίες, έτσι ώστε να μην καταλήξετε με… αποτυχημένο οmbre.
  • Πριν την εφαρμογή απλώστε κοντά στις ρίζες των μαλλιών βαζελίνη ή λάδι σώματος για να μη λεκιάσετε το δέρμα σας.
  • Εφαρμόστε τη βαφήσε άλουστα μαλλιά δύο ημερών τουλάχιστον για την αποφυγή φαγούρας και ερεθισμών.
  • Κάντε το τεστ ευαισθησίας, όπως αναγράφεται στις περισσότερες βαφές, για να διαπιστώσετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις πριν από την εφαρμογή του προϊόντος.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και αφήστε τη βαφή στα μαλλιά σας όσο ακριβώς αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Χωρίστε τα μαλλιά σας σε λεπτές τούφες με το ειδικό χτενάκι και απλώστε τη βαφή από τις ρίζες στις άκρες.
  • Αφού έχετε εφαρμόσει το χρώμα, καλύψτε τα μαλλιά σας με μια πλαστική μεμβράνη. Αυτό βοηθά στο χρώμα να διεισδύσει καλύτερα και σας γλιτώνει από λεκέδες απροσεξίας σε όλο το σπίτι.
  • Πριν ξεβγάλετε τα μαλλιά σας από τη βαφή, βάλτε ελάχιστο χλιαρό νερό στο κεφάλι σας, κάντε μασάζ για 3 λεπτά. Έτσι δημιουργείται ένας αφρός, που ενοποιεί το χρώμα και του δίνει διάρκεια.
  • Είναι πολύ σημαντικό το ξέπλυμα της βαφής να γίνεται υπομονετικά, μέχρι το νερό που τρέχει από τα μαλλιά σου να είναι εντελώς καθαρό.
  • Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό, γιατί έτσι θα δημιουργηθεί ένα χρώμα λαμπερό που δεν θα ξεθωριάζει.

Extra tip:

Προστατέψτε το χρώμα των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας συστηματικά κάποιο spray περιποίησης χρώματος με αντηλιακά φίλτρα και θρεπτικά συστατικά. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών λαμπερό και ζωντανό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

kid giving gift to his father

Αυξήστε την αντοχή του χρώματος προτιμώντας σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και διατηρούν τη δύναμη και τη ζωντάνια τους.

Ποια είναι η δική σας  μυστική συμβουλή για το τέλειο χρώμα;

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Πολύ αναλυτικές οι οδηγίες! Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Ειναι ένα σημαντικό κομμάτι που τονώνει τη γυναίκα και την κάνει πιο ευχάριστη

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!