Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

kids playing with balloons

Ψάχνετε τρόπους να απασχολήσετε τα αεικίνητα πλασματάκια σας με δραστηριότητες στο σπίτι που θα τα βοηθήσουν να διοχετεύσουν την αστείρευτη ενέργειά τους; Τους βρήκατε. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά φουσκωμένα μπαλόνια και λίγο χώρο για να εκτυλιχθεί η δράση.

Πιγκουίνε, πιγκουίνε, με το μπαλόνι στα πόδια μείνε

Με ένα μπαλόνι ανάμεσα στα πόδια του, το παιδί θα περπατάει στο δωμάτιο σαν πιγκουίνος, χωρίς να του πέσει το μπαλόνι. Αν του πέσει, το παιχνίδι ξαναρχίζει από το σημείο εκκίνησης. Λέτε το αγγελούδι σας να καταφέρει να φτάσει μέχρι το Νότιο Πόλο πιγκουινοπερπατώντας;

Ταπ ταπ και χα χα χα

Κρεμάστε ένα μπαλόνι με ένα σχοινάκι πάνω από την πόρτα, σε ύψος που να φτάνει μετά βίας το χεράκι του παιδιού υψωμένο. Με μικρά αλματάκια, το παιδί θα πρέπει να χτυπήσει το μπαλόνι όσο πιο πολλές φορές μπορεί με το χέρι. Για να δυσκολέψουν λίγο περισσότερο τα πράγματα και να ανέβουν πιο ψηλά τα γονατάκια, ζητήστε από το παιδί να κάνει ταπ ταπ στο μπαλόνι με το κεφάλι του. Όσο χεράκια και κεφαλάκια θα χτυπάνε το μπαλόνι, θα χτυπάει και το γέλιο… κόκκινο!

Φου και τα κατάφερες

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

kids playing

Πόσο μακριά μπορεί να οδηγήσει το αγγελούδι σας το φουσκωμένο μπαλόνι, φυσώντας το με όλη του τη δύναμη; Θα δείξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνει φανταστική γυμναστική όσο θα μετακινεί τον κορμό του στο πάτωμα, για να στείλει το μπαλόνι στην άλλη άκρη του δωματίου. Είναι μια τέλεια ιδέα ανάμεσα στα παιχνίδια με μπαλόνια και ιδανική για τα παιδιά που δεν θέλουν να κάθονται στιγμή σε ησυχία αλλά δεν αγαπούν και τις δραστηριότητες με πολύ τρέξιμο.

Μπαλονοσκορπίσματα, μπαλονοπιασίματα

Θα χρειαστείτε μόνο ένα φουσκωμένο μπαλόνι και ένα χωνί από την κουζίνα σας. Στόχος να πιάσει το παιδί το μπαλόνι με το στόμιο του χωνιού όσο αυτό ίπταται, να το ξαναφήσει ελεύθερο και να το ξαναπιάσει με το χωνί, χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου τα χέρια του. Δεν υπάρχει χρονόμετρο, δεν υπάρχουν πόντοι, δεν υπάρχουν νικητές, υπάρχει μόνο μπόλικη χαρά στον αέρα και όρεξη για εκτόνωση!

Mέσα, καλά μου γουρουνάκια

Στρουμπουλά ροζ γουρουνάκια κατέκλυσαν το σπίτι και ο junior χοιροβοσκός σας θα πρέπει να τα βάλει γρήγορα στο μαντρί. Όπου γουρουνάκια, ροζ μπαλόνια ζωγραφισμένα με πρόσωπο γουρουνιού (με μαύρο μαρκαδόρο) και όπου μαντρί, μία περιοχή που θα οριοθετήσετε με μονωτική ταινία στο πάτωμα. Όσο για την γκλίτσα που θα οδηγήσει τα γουρουνάκια στο σπίτι τους, μία απλή σκούπα αρκεί. Σκέφτεστε πιο ξεκαρδιστικό τρόπο να χαλαρώσει το υπερκινητικό αγγελούδι σας;

Θυμηθείτε μόνο πως αν τα μπαλόνια σκάσουν, τα κομμάτια τους μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα παιδιά 2 ετών, γι’ αυτό βεβαιωθείτε πως τα παιχνίδια με μπαλόνια παίζονται πάντα υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα. Ξεκινήστε σήμερα τα διασκεδαστικά παιχνίδια με μπαλόνια στο σπίτι για παιδιά 2 ετών και καλό μπαλονοξεφάντωμα!

lice icon
Αντιφθειρική Αγωγή

Για κεφαλάκια χωρίς ψείρες!

Γνωρίστε τη σειρά πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των φθειρών, πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Υπέροχες ιδέες..θα τις δοκιμάσω αύριο κιόλας.. ευχαριστούμε για την βοήθεια..

Θα τα παίξουμε όλα! Θα δοκιμάσει τις αντοχές του!… χαχαχαχαχαχα…Πολύ καλές ιδέες! Ευχαριστούμε

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!