Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Κλασικά αλλά και «εναλλακτικά» αθλήματα για παιδιά!

Κλασσικά αλλά και «εναλλακτικά» αθλήματα για παιδιά!

Τα αθλήματα είναι για όλους αλλά… δεν είναι για όλους τα ίδια αθλήματα! Ειδικά τα παιδιά είναι πρωταθλητές στη διαφορετικότητα, δεν διαλέγουν τα ίδια σπορ. Για να βοηθήσετε τον δικό σας μικρό αθλητή ή τη δική σας μικρή αθλήτρια να επιλέξει το άθλημα που του/της ταιριάζει, συγκεντρώσαμε τα υπέρ τριών πολύ δημοφιλών αθλητικών δραστηριοτήτων και τριών πιο ασυνήθιστων.

ΜΗΝ ΚΛΩΤΣΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Το ξέρετε ήδη ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα για μεγάλους αλλά και μικρούς. Kαι όχι τυχαία. Πρώτα απ’ όλα, χαρίζει ένα γερό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα καθώς και γερά οστά και αναπτύσσει ευκινησία και συντονισμό. Και επειδή εδώ, δίνεται έμφαση στην ομάδα και όχι σε κάθε παίκτη ατομικά, το παιδί μαθαίνει να επικοινωνεί και να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του και όχι να προσπαθεί να τους ξεπεράσει. Και βέβαια, μαθαίνει την πειθαρχία και την ευγενή άμιλλα. Τέλος, το ποδόσφαιρο είναι ιδανική λύση για τα παιδιά που είναι λίγο πιο επιθετικά από τα άλλα, αφού τα βοηθά να διοχετεύσουν την «ορμή» τους στο γρασίδι και όχι σε έναν καβγά στο σχολείο.

ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΑ ΟΦΕΛΗ

Ένα ακόμα άθλημα που βρίσκεται «ψηλά» στις προτιμήσεις, κυρίως των ψηλών αγοριών και κοριτσιών. Μέσα από την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ, τα παιδιά χτίζουν γερό μυοσκελετικό σύστημα και μαθαίνουν να έχουν ευελιξία, ταχύτητα και ισορροπία. Όμως δεν μένει ούτε το μυαλό τους παραπονεμένο, αφού στο μπάσκετ ακόμα και το δευτερόλεπτο μετράει για να πάρει τη σωστή απόφαση και να αντιδράσει ο παίκτης. Κι έτσι, η στρατηγική σκέψη και το μπασκετικό IQ, μπαίνουν στο «καλάθι» με τα οφέλη του αθλήματος.

ΦΙΝΑ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ

Τουτού, πουέντ, πλιέ… το λεξιλόγιο των απανταχού νεαρών δεσποινίδων παγκοσμίως που λατρεύουν το μπαλέτο. Και όχι άδικα, αφού αυτό το είδος χορού είναι θαυμάσια μορφή άσκησης: δίνει στο σώμα πλαστικότητα και ευελιξία, βοηθά στη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και δημιουργεί αρμονία στις κινήσεις. Όμως είναι γνωστό πως ο χορός με τη μεγαλύτερη ελαστικότητα δεν επιτρέπει καμία ελαστικότητα στους κανόνες του. Η απόλυτη πειθαρχία είναι κάτι που μαθαίνουν οι μικρές μπαλαρίνες από την πρώτη μέρα.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ…

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Kids Partying

…διαλέξτε χόκεϊ επί χόρτου. Το άθλημα που μοιάζει πολύ με το ποδόσφαιρο, μόνο που εδώ χρησιμοποιούνται κυρτά μπαστούνια για να σκοράρει η ομάδα στο αντίπαλο τέρμα. Τα σωματικά, ψυχολογικά και κοινωνικά οφέλη του ποδοσφαίρου ισχύουν και εδώ, όμως υπάρχει και ένα επιπλέον ατού: η χρήση του μπαστουνιού μαθαίνει στα παιδιά να συγχρονίζουν τα χέρια με τα μάτια τους, μια δεξιότητα που είναι χρήσιμη γενικά στη ζωή τους.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΡΑΚΕΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ

Badminton. Ένα από τα πιο γρήγορα αθλήματα στον κόσμο! Γι΄ αυτό, δημιουργεί ταχύτατους και πάντα σε ετοιμότητα junior παίκτες. Επιπλέον, είναι ένα άθλημα με πολύ μικρές πιθανότητες ελαφριών τραυματισμών (διάστρεμμα, θλάση, μυϊκοί πόνοι) που και αυτές σχεδόν εξαλείφονται με ένα πολύ καλό ζέσταμα. Ένα από τα πολύ δυνατά οφέλη του badminton όμως, είναι το γεγονός πως βελτιώνει τη μνήμη των παικτών, αφού στις προπονήσεις συνήθως δεν υπάρχει πίνακας με το σκορ (στους αγώνες υπάρχει) και έτσι οι αθλητές αναγκάζονται να αποστηθίσουν τους πόντους τους.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΓΟΡΓΟΝΕΣ

Πώς αλλιώς να αποκαλέσουμε τις μικρές χορεύτριες του νερού που κάνουν το νούμερό τους στην πισίνα πιο καλοκουρδισμένα και από ελβετικό ρολόι; Πέρα από φαντασμαγορικό θέαμα όμως, η συγχρονισμένη κολύμβηση χαρίζει και οφέλη στο σώμα, αφού είναι ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής που συνδυάζει την αερόβια γυμναστική και το μπαλέτο. Χαρίζει δύναμη και ελαστικότητα, αναπτύσσει τον συντονισμό της κίνησης και του ρυθμού και, ως άθλημα του νερού, βοηθά στην καρδιαναπνευστική αντοχή.

Κλασικό ή ασυνήθιστο, mainstream ή «εναλλακτικό», όποιο άθλημα κι αν επιλέξει ο μικρός ή η μικρή σας, σίγουρα θα σκοράρει ψηλά στη διασκέδαση!

Καλές αθλοπαιδιές!

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Μεγάλη ποικιλία αθλημάτων και διαφορετικά μεταξύ τους, έχει το κάθε ένα την δική του δυναμική και ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες.

Πολύ σημαντική η άσκηση!!

Πιστεύω ότι και άθλημα να κάνει το παιδί είναι καλό! Να αγαπάει τι κάνει.

Πολύ σημαντική η άσκηση σε σώμα και πνεύμα.. και για μικρούς αλλά και για μεγάλους…


Συνολικός αριθμών σχολίων:6

Πολύ ωραία άσκηση

Αν αγαπούν το άθλημα με το οποίο ασχολούνται, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κυρίως μαθάινουν να δέχονται την ήττα που είναι κάτι που θα αντιμετωπίζουν και στην ζωή τους αργότερα.

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!