Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Ο Πέτρος Κ.Χειρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Κύπρο. Έλαβε τη βασική του εκπαίδευση στη Μαράσλειο Ακαδημία και αποφόιτησε το 1995 με άριστα από το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς. Σπούδασε ιατρική και αρίστευσε στο Πανεπιστήμιο Charles στην Πράγα της Τσεχίας στην αγγλική γλώσσα. Μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα, έδωσε εξετάσεις για την ισοτιμία του πτυχίου του, όπου έλαβε έπαινο διάκρισης. Από το 2001 υπηρέτησε και δραστηριοποιήθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο μαζί με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Χειρίδη, πεπειραμένο μαιευτήρα-γυναικολόγο και πρωτοπόρο στους υπερήχους από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80.

Ξεκίνησε την ειδικότητα του το 2002 στο Νοσ. Παίδων «Π&Α Κυριακού», όπου διδάχθηκε τις βασικές αρχές της χειρουργικής παίδων.

Το 2004-2006, συνέχισε την ειδικότητα Μαιευτικής-Γυναικολογίας, στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσ. της Νέας Ιωνίας ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στους υπερήχους στα επιδοτούμενα από την Ε.Ε σεμινάρια του «Αττικού» νοσοκομείου.

Το 2006-2008 εργάστηκε εθελοντικά στο τμήμα υπερήχων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα», τόσο στον προγεννητικό έλεγχο όσο και στο γυναικολογικό υπέρηχο.

Τον Ιούνιο του 2007 επιτυγχάνει πλήρη εγγραφή στο Βρεττανικό GMC (6161605 – Full Registration).

Τον Μάιο του 2008 εκπαιδεύτηκε στις αρχές της ρομποτικής χειρουργικής στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Τον Ιούλιο του 2008 αναχώρησε για την Πάτρα για το τελευταίο κομμάτι της ειδικότητας, την οποία απέκτησε με άριστα.

Το Μάιο του 2009 μεταβαίνει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο UKT στο Tuebingen της Γερμανίας για να μετεκπαιδευτεί στην προχωρημένη λαπαροσκόπηση, τη γυναικολογική ογκολογία και τη χειρουργική μαστού.

Το 2010-2018 εργάστηκε στη διακεκριμένη χειρουργική ομάδα του Κ.Μ. Κωνσταντινίδη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και συμμετείχε σε επεμβάσεις ανοικτής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής σε όλο το φάσμα της γενικής χειρουργικής και γυναικολογίας. Συμμετείχε ενεργά στο πρωτοποριακό πρόγραμμα ρομποτικής μιας τομής με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Δεκέμβριο του 2012, αποκτά με άριστα τον τίτλο του Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, πάνω στη τρισδιάστατη υπερηχογραφία στο 1ο τρίμηνο της κύησης.

Από τον Ιανουάριο 2018 διατελεί Επιστημονικός Υπεύθυνος στη Νομική Υπηρεσία του Ομίλου ΙΑΣΩ σε υποθέσεις ιατρικής αμέλειας.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, έχει λάβει μέρος στη συγγραφή και μετάφραση ιατρικών συγγραμάτων και συμμετείχε ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια της Ευρώπης και της Αμερικής. Είναι μέλος της Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος, της Διεθνούς Εταιρείας υπερήχων στη γυναικολογία (ISUOG, ID number 12948), της εμβρυομητρικής FMF (ID number 84947), της εταιρείας ρομποτικής νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS), της ελάχιστα τραυματικής ρομποτικής χειρουργικής (MIRA), της Ελληνικής Εταιρείας κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου (HSCCP) και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ελλάδος,

Σήμερα εργάζεται ως Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Πραγματοποιεί γυναικολογικές και μαιευτικές πράξεις στο μαιευτήριο «ΓΑΙΑ». Συνεργάζεται με τον αδερφό του, Σάββα Χειρίδη, γενικό χειρουργό και το γαμπρό του Γεώργιο Κούτρα, γυναικολόγο σε ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι. Είναι παντρεμένος και έχει δύο μικρά παιδιά.

Site: www.obgyn.gr