Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Ο Prof. Dr. Παναγιώτης Δρακόπουλος έχει αποφοιτήσει με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και έχει ειδικευθεί στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης (HUG) της Ελβετίας. Έλαβε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών Master of Science (MSc) στην Ιατρική της Αναπαραγωγής και πτυχίο Στατιστικής στην Κλινική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Εξειδικεύτηκε επί σειρά ετών στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στο Κέντρο Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (CRG, UZ Brussel), ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παγκοσμίως. Αναγνωρίζεται ως ειδικός στην ιατρική της αναπαραγωγής από την ESHRE (European society of Human Reproduction) και την EBCOG (European Board and College of Obstetrics and Gynecology). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Vrije Universiteit Brussel) με θέμα τις πτωχές απαντήτριες κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση και από το 2019 είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου.

Ο Prof. Dr. Δρακόπουλος έχει συγγράψει περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε περιοδικά υψηλού κύρους του τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ετήσια βάση. Συμβάλλει ως κριτής (reviewer) στα σημαντικότερα περιοδικά του τομέα της υπογονιμότητας (Lancet, Human Reproduction update, Human reproduction, Fertility and Sterility, Reproductive biomedicine Online κ.α.). Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στην ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής και στις στρατηγικές για τη βελτίωση του αποτελέσματος των ασθενών με χαμηλή πρόγνωση.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και παραμένει επίσημος κλινικός και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (UZ Brussel).

Site: www.drakopoulos-ivf.gr