Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

H Φωτεινή Καραγρηγόρη αποφοίτησε από το τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Δανία παρακολουθώντας πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη της συμπερίληψης και της συμμετοχικής εργασίας με παιδιά, νέους και ενήλικες χρησιμοποιώντας δημιουργικές τεχνικές. Η ανάγκη της για εμβάθυνση των γνώσεων της, την οδήγησε στη Σουηδία, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, εστιάζοντας στην επισκόπηση της παιδικής ηλικίας μέσω διεπιστημονικών προσεγγίσεων σε θέματα όπως δικαιώματα του παιδιού, γονείς και οικογένεια, σχολείο και εκπαίδευση, μετανάστευση και πολιτισμός, φύλο και σεξουαλικότητα, υγεία και ανάπτυξη. Έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Αγαπά να μαθαίνει κι έτσι επιμορφώνεται και εκπαιδεύεται συνεχώς γύρω από αναπτυξιακά κατάλληλες τεχνικές για την ενδυνάμωση και εμψύχωση παιδιών και ενηλίκων.

Κατανοώντας και πιστεύοντας στην ανάγκη ανατροφής συνδεδεμένων και συμπονετικών παιδιών, έχει εξειδικευτεί στη Θετική Διαπαιδαγώγηση και στην Εκπαίδευση Γονέων στο Βρεφικό Μασάζ.

Ως πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ, εμψυχώνει νέους γονείς που επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Βρεφικού Μασάζ, μια τέχνη αγγίγματος, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που βάζει τα θεμέλια για μια ζωή εμπιστοσύνης, τρυφερότητας και αγάπης.

Ως πιστοποιημένη Επιμορφώτρια Θετικής Διαπαιδαγώγησης σκοπός της είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προάγονται οι δεξιότητες τους. Έτσι, ενσωματώνει τα εργαλεία της Θετικής Διαπαιδαγώγησης στην εργασία της με τα παιδιά και υποστηρίζει άλλους παιδαγωγούς, επαγγελματίες στο χώρο του παιδιού και γονείς που επιθυμούν να εξοπλίσουν την εργαλειοθήκη τους με μερικά από αυτά τα εργαλεία.

Έχει εργαστεί με παιδιά διαφόρων ηλικιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδική κατασκήνωση, καθώς και με ευπαθείς πληθυσμούς συνεργαζόμενη με μεγάλο οργανισμό. Πλέον εργάζεται ως εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης σε τμήματα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.

Συνεργάτιδα της Attachment Parenting Hellas, μέλος στην Positive Discipline Association.