Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Ο Άρης Κωστόπουλος είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Παιδαγωγός. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε αρχικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ ταυτόχρονα πήρε πτυχίο Πιάνου από το ωδείο Εν Τέχνη.

Ακολούθησαν εξειδικεύσεις και σεμινάρια με θέμα τη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, τη Διαχείριση του πένθους στα παιδιά, τη Μουσικοθεραπεία, τη Γονεϊκότητα, τη Θέσπιση Ορίων και Κανόνων στα παιδιά κ.ά. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Παιγνιοθεραπεία από την PTG (Play Therapy Greece) επάνω στο μοντέλο της PTI (Play Therapy International), στην Αθήνα και σε επίπεδο HPD στη Συμβουλευτική από το Mediterranean College.

Η φιλοσοφία που ακολουθεί στο επάγγελμά του είναι πως «η ζωή χρειάζεται μια πολύπλευρη προσέγγιση, ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και ως άνθρωποι αλλά και ως κοινωνία. Η βάση μας δεν είναι άλλη από την οικογένεια και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μελών της». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με ενήλικες, γονείς, εφήβους και οικογένειες. Κεντρικές έννοιες του επαγγελματικού του έργου είναι η άνευ όρων αγάπη και αποδοχή, το υπαρξιακό άγχος και το νόημα της ζωής μέσα από το νόημα των ανθρωπίνων σχέσεων. Αν κάτι έχει μάθει από την δουλειά αυτή, είναι πως ευτυχισμένοι γονείς ισούνται με ευτυχισμένα παιδιά.

Το 2022 δημιούργησε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης το Κέντρο Συμβουλευτικής & Θεραπειών Τέχνης «Therapy Hug», έναν χώρο που παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής για ενήλικες, γονείς, ζευγάρια και εφήβους, όπως και θεραπείες τέχνης για παιδιά και ενήλικες.

Site: therapyhug.gr