crafts for kids

Τώρα που τα παιδάκια τακτοποιήθηκαν στις νέες τους τάξεις και που  μπαίνουμε δειλά-δειλά στην καρδιά του φθινοπώρου, είναι ώρα να χαρείτε δημιουργικά τα απογεύματα (μετά τα διαβάσματα) με τέλειες κατασκευές εμπνευσμένες από την εποχή.

 

Ένα σκαντζοχοιράκι κόβει βόλτες στον κήπο

Όχι ακριβώς δηλαδή, αλλά θα αγαπήσετε τόσο τη χειροτεχνία σας, μικροί και μεγάλοι, που θα μοιάζει αληθινή. Για να φτιάξετε το σκαντζοχοιράκι σας, αρχικά θα χρειαστεί να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς και να μαζέψετε τα πρώτα φυλλαράκια του φθινοπώρου που έχουν ήδη πέσει. Στη συνέχεια, κόψτε ένα λευκό χαρτόνι για σώμα, σύμφωνα με το σχήμα της φωτογραφίας. Κολλήστε ένα μάτι, ζωγραφίστε το ρύγχος και το στόμα του και χαρίστε στο ζωάκι τα αγκάθια του, κολλώντας πάνω του τα φύλλα που συλλέξατε. Βάλτε το σκαντζοχοιράκι σας στο γραφείο του παιδιού και… ως πιστός και υπεύθυνος φίλος του θα επιβλέπει αν έκανε σωστά και τα μαθήματα του!

 

Που είναι το Πολύχρωμο Δάσος;

Children's,Picture,Made,From,Autumn,Leaves,With,Pencil,Drawing,On

 

Στους τοίχους του σπιτιού σας να τους διακοσμεί μέσα σε ένα υπέροχο καδράκι.  Φτιάξτε τον φθινοπωρινό σας πίνακα με ίδια φύλλα διαφορετικού χρώματος. Κολλήστε τα σε μια ευθεία σε ένα λευκό χαρτί, ζωγραφίστε από κάτω με κηρομπογιές και το απαραίτητο χορτάρι (βλ. φωτογραφία) και έτοιμο το δάσος σας! Περιδιαβείτε με τη φαντασία σας κάθε γωνιά του και χαρείτε τη φύση στα φθινοπωρινά της πριν τη χαρείτε ζωντανά στην επομένη εκδρομή σας.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

KIDS DOING CRAFTS

 

Βρέχει φαντασία! Ανοίξτε πόρτες και παράθυρα να μπει!  

Umbrella

Φθινόπωρο χωρίς το σήμα-κατατεθέν του γίνεται; Η αγαπημένη ομπρέλα γίνεται ο πρωταγωνιστής σε αυτήν την DIY κατασκευή παρέα με τις αγαπημένες σερπαντίνες που περίσσεψαν από τις περσινές Απόκριες ή από το τελευταίο πάρτι σας. Αρχικά, σχηματίστε το περίγραμμα της ομπρέλας  (δίνοντας στη σερπαντίνα το σχήμα που δείχνει η εικόνα). Για να γεμίσετε τον χώρο της ομπρέλας, τυλίξτε άλλες μικρότερες σερπαντίνες σε ρολά και κολλήστε τες μέσα στον κενό χώρο. Το πιο ταιριαστό σημείο να τοποθετήσετε την ομπρέλα σας, είναι στο τζάμι του παραθύρου (από τη μέσα πλευρά) ώστε να έχετε ένα τέλειο εφέ προστασίας όταν βρέχει.

 

O κύριος Βαρκάρης Φθινοπωράκης

Γι’ αυτήν τη χειροτεχνία, θα χρειαστείτε όλα τα γνωστά υλικά της εποχής: ένα κουκουνάρι, ξερά καφέ φύλλα, ένα βελανίδι και μισό καρυδότσουφλο.

Συνθέστε τα με τη βοήθεια της φωτογραφίας και φτιάξτε τον πιο χαριτωμένο ήρωα του φθινοπώρου μέσα στην βάρκα του να αρμενίζει στα ανοιχτά της έμπνευσης. Και βέβαια, κάθε γωνιά του σπιτιού έχει χώρο για τον κύριο Φθινοπωράκη και την τράτα του. Μήπως να επιλέξει μόνος του πού θέλει να αυτο-διακοσμηθεί;

Ξεκινήστε οικογενειακώς τις τέλειες κατασκευές για παιδιά στο σπίτι και μπείτε σε δημιουργικό autumn mood. Γιατί η μουντάδα του φθινοπώρου σπάει πάντα, αν τη φωτίσεις!