woman with newborn

Να σας ζήσει. Γερό και καλότυχο. Ό,τι καλύτερο σάς εύχονται όλοι κι εμείς μαζί. Όμως για να είναι καλά το υπέροχο μωράκι που φέρατε στον κόσμο και συγκεκριμένα στο σπίτι, πρέπει κι εσείς να είστε ήρεμοι, ψύχραιμοι, δυνατοί και γεμάτη αγάπη. Μαζί θα βρούμε τον σωστό τρόπο για να είστε εσείς καλά και το μωράκι σας καλύτερα!

Βοήθεια μόλις γέννησα!

Ακόμα κι αν θεωρείτε πως «το έχετε», πως δεν θα είναι και τόσο δύσκολο, πώς το μωρό χρειάζεται μόνο αγάπη, καλό είναι να δεχτείτε τη βοήθεια που σας προσφέρεται ή ακόμα και να την ζητήσετε. Σίγουρα έχετε διαβάσει βιβλία και έχετε ακούσει συμβουλές από φίλους, συγγενείς, τον γιατρό σας και εννοείται τη μαμά, πλέον γιαγιά, οπότε «εκμεταλλευτείτε» τη βοήθειά τους. Προσοχή! Αρκετά σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσετε από την αρχή ποιοι, πόσο και σε τι θα σας βοηθούν. Ιδανικά εσείς, οι γονείς δηλαδή, να φροντίζετε το μωρό και υπόλοιπο να φροντίζουν εσάς και το σπίτι. Μην ξεχνάτε πως η βοήθεια είναι σαν την αγάπη, όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο.

Αμάν δεν είμαστε έτοιμοι

Κανείς δεν είναι έτοιμος. Αν τώρα δεν έχετε ετοιμάσει κάποια πράγματα και δεν έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα για την έλευση του μπέμπη ή της μπέμπας στο σπίτι, η λύση κρύβεται στην επάνω παράγραφο. Ζητήστε βοήθεια από τους δικού σας ανθρώπους για να σας προμηθεύσουν με ό,τι χρειάζεστε.

Τα κάνω όλα λάθος

Μια χαρά τα κάνετε, δεν το λέμε εμείς, θα το πείτε εσείς στον εαυτό σας σε λίγο καιρό. Μην αγχώνεστε και μην πέφτετε ψυχολογικά, κανένας δεν γεννήθηκε γονιός. Το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσετε ότι εσείς είστε αυτοί που ξέρετε το μικρό σας καλύτερα από τον καθένα. Αν αγχώνεστε επειδή κλαίει πολύ, επειδή κοιμάται πολύ ή επειδή κάνει περίεργους θορύβους, μιλήστε με τον γιατρό σας για να ηρεμήσετε. Σίγουρα όμως, μια χαρά τα κάνετε όλα.

Τι συμβαίνει με το σώμα μου;

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

PREGNANT WOMAN

Η απάντηση είναι, πολλά και διάφορα. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσετε όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας. Τα επιπλέον κιλά, οι ραγάδες, το πρήξιμο, οι μώλωπες, η ευαισθησία, όλα αυτά είναι φυσιολογικά και για να παραμείνετε ήρεμοι και ψύχραιμοι, καλό είναι να ενημερωθείτε από το γιατρό σας για τις αλλαγές και τις περίεργες αντιδράσεις του σώματός σας, έτσι ώστε να δώσετε όλη την προσοχή σας, στο μικρό σας αγγελούδι.

Σεξ πότε θα κάνουμε;

Αυτό είναι καθαρά προσωπικό. Εξαρτάται από την ψυχολογική και σωματική σας κατάσταση. Το μόνο που έχουμε να πούμε ότι τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό καλύτερα να απέχετε από σεξουαλικές επαφές, αλλά για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Δεν είναι όλα εύκολα στην αρχή, θα γίνουν όμως στη συνέχεια. Φροντίστε να είστε ουσιαστικά παρών σε κάθε στιγμή με το μωρό σας. Γιατί ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα και την ημέρα που θα φτιάχνετε μαζί την τσάντα του για να πάει πρώτη φορά στο σχολείο, θα σκέφτεστε

αχ σαν χθες ήταν που το φέραμε στο σπίτι.