popsicle cherry

Αν τα κεράσια είναι αγαπημένα φρούτα της εποχής και οι γρανίτες είναι το αγαπημένο σας γλύκισμα, βάλτε με τον νου σας τι είναι οι γρανίτες με κεράσι! Σας έχουμε τον τρόπο να τις παρασκευάσετε μόνοι σας στο σπίτι, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά αλλά με μπόλικο μεράκι για ice cherry time.

 

Θα χρειαστείτε 4 μόνο υλικά για την παρασκευή:

  • ½ κιλό κεράσια καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσι
  • ½ κούπα νερό
  • 2 κ.σ. μέλι*
  • Χυμό 1 λεμονιού

 

Για την ψύξη των γρανιτών θα χρειαστείτε:

Τα ειδικά καλούπια με λαβή που μπορείτε να βρείτε εύκολα και οικονομικά στην αγορά.

 

Σπιτική γρανίτα για παιδιά με πανεύκολη εκτέλεση:

  • Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (αφού βεβαιωθείτε όχι έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια από όλα τα κεράσια).
  • Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.
  • Ρίχνετε το μείγμα στις ειδικές θήκες γρανίτας και τις αφήνετε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες ή ώσπου να παγώσουν τελείως.
  • Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, αφήνετε ζεστό νερό να τρέξει στο εξωτερικό περίβλημα των καλουπιών, για να βγουν εύκολα οι γρανίτες.

Πριν τη γεύση γρανίτας, γεύση γνώσης!

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Father and son

5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τα κεράσια:  

1.Οι καρποί μιας κερασιάς συλλέγονται σε μόλις 7΄΄, με καρποσυλλεκτικό μηχάνημα. Βέβαια, η ταχύτητα έχει το τίμημά της! Με τους έντονους κραδασμούς από το μηχάνημα η διάρκεια ζωής της κερασιάς περιορίζεται κατά 7 χρόνια, γι’ αυτό συνήθως προτιμάται η συγκομιδή με το χέρι.

2.Μία κερασιά έχει κατά μέσο όρο 7.000 κεράσια. Φτάνουν για να φτιάξουμε 28 κερασόπιτες!

3.Δεν κάνουν όλες οι κερασιές κεράσια. Πολλές ποικιλίες έχουν απλώς άνθη.

4.Τα κεράσια δεν είναι μόνο κόκκινα και μαύρα (αγριοκέρασα). Υπάρχει και κίτρινου χρώματος.

5.Τα κεράσια μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα. Αποτελούν φυσική πηγή μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τους κύκλους ύπνου-ξυπνήματος.

 

Βάλτε σήμερα το μπλέντερ να δουλεύει και εκπλήξετε τους junior κατοίκους του σπιτιού με την πιο τέλεια  σπιτική γρανίτα για παιδιά.

 

* Αντενδείκνυται η κατανάλωση μελιού έως την ηλικία των 12 μηνών (Εθνικός Διατροφικός Οδηγός).